TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Skandalerna som skakat TV4 Nyhetsmorgons programledare

17 sep, 2019 
https://image.hant.se/image-4943955?imageId=4943955&width=1320&height=689
Hänt
Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Jenny Alversjö, Anders Pihlblad, Jesper Börjesson, Soraya Lavasani, Anna Brolin och Maria Forsblom är alla programledare på TV4 Nyhetsmorgon
Du ser dem i TV4:s Nyhetsmorgon varje morgon. Här är skandalerna som förföljer programledarna:
✔︎ Pussade politiker och hamnade i ett mediadrev: ”Jobbigt och kränkande”.
✔︎ Skrev om att hon blivit misshandlad – anklagades för att ljuga.
✔︎ Dessutom: Se familjesituation och inkomst för alla programledare.
Annons

Hänt berättar här saker du inte visste – eller kanske hade glömt – om Soraya Lavasani, Jesper Börjesson, Anders Pihlblad, Jenny Alversjö, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Maria Forsblom och Anna Brolin.

◼️ ◼️ ◼️

Soraya Lavasani med sin man Ralph Olsson och dotter Bianca.
Ralph Olsson och Soraya Lavasani med Bianca.

✔︎ Soraya Lavasani

Soraya Lavasani, 37, studerade journalistik på Käggeholms folkhögskola och därefter blev det en kortare sejour på TV4 Uppland och TV4 Gävle-Dalarna innan hon kom till TV4 i Stockholm 2008.

Till en början var det Nyheterna som gällde för Lavasani som sedan började göra inhopp i Nyhetsmorgon. Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka är hon fast programledare, ett jobb hon knappt vågade drömma om.

– Jag kände att det där kommer jag säkert aldrig få chansen att göra även om jag kände att det skulle passa mig väldigt bra. Där får man som programledare utnyttja hela sin palett och det är en av anledningarna till att det är så otroligt lärorikt, utmanande och roligt, har hon sagt till Hänt.

Annons

Privat lever Lavasani med maken Ralph och tillsammans har de dottern Bianca, 2. De är bosatta i Stockholmsförorten Bandhagen.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 643 012 kr

◼️ ◼️ ◼️

Jesper Börjesson med sin fru Victoria Börjesson
Jesper Börjesson och Victoria Börjesson.

✔︎ Jesper Börjesson

Efter avslutade studier inledde Skånefödde Jesper Börjesson, 48, sin journalistiska karriär på lokaltidningen Smålänningen i Älmhult 1992. Sedan fick han ett jobb på TV4 Jönköping vilket ledde till att han fick ett jobb på Nyheterna i Stockholm.

Börjesson har varit programledare för Nyhetsmorgon sedan 2006 och när Lasse Bengtsson lämnade Nyhetsmorgon lördag hösten 2010 blev Börjesson hans efterträdare.

Han är gift med Victoria Börjesson och tillsammans har de två söner. Victoria arbetar idag som optiker, men när de träffades jobbade hon faktiskt extra i TV4:s reception på Gärdet i Stockholm.

Annons

– Min kärlek till Victoria blir starkare och starkare för varje dag som går, och då var den ändå väldigt stark redan när vi träffades, har han sagt till Allas.

Familjen bor i en lägenhet på Lidingö ett stenkast från vattnet.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 1 211 245 kr

◼️ ◼️ ◼️

TV4:s Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad är ett par.
Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad.

✔︎ Anders Pihlblad

Han har arbetat som sportreporter på Norrköpings Tidningar, vikarierat på tidningen Idag, varit researcher på SVT för programmen Skytte och Sydnytt samt varit nyhetsreporter på Aftonbladet.

Men 1997 kom Anders Pihlblad, 51, till TV4 och där har han blivit kvar. Förutom Nyhetsmorgon har han även programlett Efter partiledardebatten under valet 2006 samt bevakat flera valvakor.

Pihlblad blev uppmärksammad för den så kallade Schenströmaffären 2007 då han drack vin och pussades med Ulrica Schenström som vi den tidpunkten var statsministerns statssekreterare. Bara några dagar senare avgick Schenström från sin post.

Annons

Pihlblad var då politisk reporter på TV4.

– Man kan säga om detta att det har varit fruktansvärt jobbigt. Men det har nog varit värst för dem runt omkring mig. Man tål mer än man tror men vissa saker är fruktansvärt kränkande. Det är en utsatt position mitt i ett drev, har Pihlblad sagt till Resumé.

Med anledning av detta skrev Pihlblad sedan Drevet går. Han har också skrivit boken Ett partis fall och uppgång.

Privat lever Pihlblad med maken, TV4-kollegan Henrik Alsterdal och tillsammans har de två barn. De bor i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 759 752 kr

Ulrica Schenström, då politiker och statssekreterare, pussades med TV4:s Anders Pihlblad på kvarterskrogen "Judit och Bertil" vid Hornstull i Stockholm.
Den uppmärksammade pussen mellan Anders Pihlblad och Ulrica Schenström på en kvarterskrog i Stockholm.

◼️ ◼️ ◼️

Jenny Alversjö och Paris Larsson är inte längre ihop
Jenny Alversjö och exet Patrik.

✔︎ Jenny Alversjö

Jenny Alversjö, 45, hade inte siktet inställt på att bli journalist som barn. Hon gick först på ett musikgymnasium och sedan blev det Handelshögskolan. Men Alversjö blev uttråkad och hoppade av och kom sedan in på en tvåårig journalistutbildning i Jönköping och gick faktiskt i samma klass som TV4-kollegan Tilde de Paula Eby.

Annons

Praktiken gjorde hon på TV4 Skåne och sedan blev det en sväng på Radio City i Stockholm fast det var TV4 hon drömde om.

– Det var dit jag ville, men visste att det var svårt så jag samlade på mig mer erfarenhet och låg lågt. Ville jobba på andra ställen innan jag sökte till TV4, har Alversjö sagt till Hänt.

Drömmen blev som bekant verklighet och nu är Alversjö fast programledare på Nyhetsmorgon. Hon har också lett samhällsprogrammet Kalla fakta.

Privat lever Alversjö som singel efter skilsmässan från exmaken Patrik Larsson härom året. Tillsammans har de en son och en dotter.

– Vi är goda vänner och har ändå levt med varandra halva livet. Det är inga bittra känslor, mer att man har en sorg. Men man måste vara sann mot sig själv och Patrik är fortfarande en person som betyder mycket för mig. Det kommer han alltid att göra, sa hon till Aftonbladet förra året.

Alversjö är bosatt på Östermalm i Stockholm.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 963 933 kr

◼️ ◼️ ◼️

Jenny Strömstedt skiljde sig från Fredrik Östergren och är nu gift med Niklas Strömstedt
Jenny Strömstedt med exmaken Fredrik och med nya maken Niklas.

✔︎ Jenny Strömstedt

När Jenny Strömstedt, 47, var liten drömde hon om att bli folklivsforskare. Men så blev det inte. När Strömstedt studerade på gymnasiet började hon jobba extra i receptionen på TV4 vilket gjorde att intresset för journalistik väcktes.

Annons

Efter några års studier på Journalisthögskolan i Stockholm fick hon in en fot på TV4 tack vare sitt tidigare extrajobb.

Strömstedt arbetade som redaktör och producent för Nyhetsmorgon, Kalla fakta och Nyheterna och ledde också debattprogrammen Svart eller vitt och Diskus innan hon 2005 blev programledare för Nyhetsmorgon.

Hon leder också Brottsjournalen med Leif GW Persson.

Jenny levde tidigare med Fredrik Östergren som hon har tre barn med. Men sedan 2011 är hon gift med artisten Niklas Strömstedt och de huserar i en stor våning på Södermalm.

Tillsammans har de gjort programmet Tillsammans med Strömstedt där de har gästats av bland andra Mikael Persbrandt, Lasse Hallström och Sanna Lundell.

Strömstedt skriver också krönikor i Expressen och nyligen hamnade hon i blåsväder när hon anklagades för att ha hittat på en krönika om att hon blivit misshandlad – men vägrat visa upp någon polisanmälan.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 1 381 470 kr

◼️ ◼️ ◼️

Steffo Törnquist med sin fru Caroline på premiären av En värsting till syster
Caroline Törnquist och Steffo Törnquist.

✔︎ Steffo Törnquist

Steffo Törnquist, 63, var en av pionjärerna på TV4 och var med om att bygga upp kanalen som drog igång 1990. Mellan 1993-1995 var han reporter på Nyheterna och därefter arbetade Törnquist som producent för ett flertal dokumentärer.

Annons

Sedan nitton år är Törnquist programledare för Nyhetsmorgon och han har inga direkta planer på att dra sig tillbaka.

– Vi har ett vitalt och klokt och bra samtal här på TV4 och Nyhetsmorgon, som delvis är skälet till att jag stannar kvar. I 19 år har jag varit programledare på Nyhetsmorgon. Ett av skälen att jag inte har slutat här är att samtalet ständigt är pågående, har han sagt i podcasten Nemo möter en vän.

Men skulle Törnquist vilja gå i pension kan han göra det utan problem. I förra årets bokslut framgår det att hans bolag gjorde ett resultat på nära 2,9 miljoner kronor, och han har också eget kapital på över 31 miljoner kronor i bolaget.

Törnquist är inte bara tv-älskare utan en konnässör av rang och har skrivit en rad böcker i ämnet. Boken Steffos Spritbibel som släpptes 2012 blev utsedd till ”Best in the world” på en bokgala i Paris året därpå.

Törnquist har sonen Max från ett tidigare äktenskap. Sedan elva år är han gift med juristen Caroline Törnquist och de huserar i en våning på Östermalm.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 503 520 kr

◼️ ◼️ ◼️

Maria Forsblom och sambon Emil Hägglöf.
Maria Forsblom och Emil Hägglöf.

✔︎ Maria Forsblom

Maria Forsblom, 33, började jobba på TV4 som studiovärdinna tretton år sedan och några år senare när hon studerade journalistik på Kaggeholms Folkhögskola arbetade hon parallellt som scripta.

Annons

Sedan tog Forsblom plats som reporter i Nyhetsmorgon efter att tv-profilen Lennart ”Lelle” Modig hade gått i pension. Forsblom skötte sig uppenbarligen mer än väl och fick sedan vikariera som programledare för Tilde de Paula Eby, och nu är Forsblom en av de fasta programledarna för Nyhetsmorgon.

– Det bästa är att få träffa så många olika människor, besöka platser och testa saker som jag troligtvis inte skulle fått göra utan jobbet. Jag älskar det, sa hon till Expressen härom året.

När hon inte befinner sig i TV4-huset är det familjeliv som gäller. Tillsammans med sambon Emil Hägglöf har hon sönerna Milian som föddes 2015 och Matheo som kom till världen på valborgsmässoafton förra året.

De bor i en villa på Ekerö väster om Stockholm.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 774 662 kr

◼️ ◼️ ◼️

Anna Brolin med maken Jesper Rodhborn på Idrottsgalan.
Anna Brolin med maken Jesper Rodhborn.

✔︎ Anna Brolin

Att Anna Brolin, 39, skulle hamna i tv-branschen var långt ifrån självklart.

– Egentligen bottnar allting i golfen och tennisen. Jag har tävlat i båda sporterna och stack iväg utomlands och jobbade lite som golfinstruktör. Jag försökte mig på någon form av golfsatsning, men insåg att det inte skulle bära så jag utbildade mig till journalist och mitt första jobb var för tidningen Golfresan. Det var värsta drömjobbet. Per automatik så gjorde man lite tv och det sändes på Viasat och då ringde dom tyckte jag skulle göra ett test. Jag fattade ingenting, men fick hoppa in under en handbollsmatch och tyckte jag gjorde en sjukt dålig insats, har hon sagt till Hänt.

Annons

Men det tyckte inte Viasat och hon fick fortsatt förtroende och för elva år sedan tog hon klivet över till TV4. Förutom Nyhetsmorgon som Brolin har programlett 2011 har hon jobbat med bland annat fotbolls-EM 2008, friidrotts-EM 2011 och fotbolls-VM 2014.

Brolin är gift med Jesper Rodhborn som hon träffade för åtta år sedan.

– Det var ett klassiskt 03-ragg på krogen East. Men det var tack vare min TV4-kollega Mattias Tjärnström som känner min man och som visste att jag var ledig. Han såg potentialen.

Brolin och Rodhborn har två söner tillsammans och bor i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Inkomst av tjänst taxeringsåret 2018: 640 150 kr

Källa på taxerad inkomst: Skatteverket

Foto: TT

Annons