ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Skandalerna i Så mycket bättre genom åren – romanser, bråk och fejkade tårar

27 okt, 2023 
Skandalerna i Så mycket bättre genom tiderna
Nattliga romanser, hårda anklagelser efter inspelningen och deltagare som stormat ut.
Så mycket bättres 14 säsonger har innehållit en hel del – och vissa saker har till och med mörkats av TV4.
– Det blir lite irriterat i gänget, säger producenten Martin Nygren om årets säsong.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”Brand logo
Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”

Snuskiga skämten under bältet

Peg Parnevik och Lasse Holm.

Årets säsong av Så mycket bättre drar igång den 28 oktober. Trots att tittarna inte fått se mycket ännu kan Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, avslöja detaljer om årets säsong.

– Helt ärligt, det här är bland de roligaste säsongerna, rent skrattmässigt. Just humorn känns väldigt spontan, inte framproducerad, säger han till Hänt.

Men han avslöjar också att det blir lite irriterad stämning i gruppen i år.

– Det är väldigt högt i tak och mycket skämt om både det ena och det andra. Men de var ju väldigt nervöst och oroliga hur det skulle bli med Sannes danska. Och det skämtas lite om, och innan det kommer på det klara med att det mesta är på skoj med den här danskan så blir det lite irriterat i gänget, berättar han för Hänt.

Annons

Han berättar också att det stundtals kan blir lite snuskigt i årets program.

– Det är mycket humor i år, mycket sexhumor. Det är mycket under bältet om jag säger så.

Det återstår att se hur deltagarna och publiken kommer reagera på detta.

Daniela Ratanas mobbing-anklagelser – bråken efter inspelningen

Daniela Rathana och John Engelbert i Så mycket bättre 2022.

En som gjorde succé i Så mycket bättre 2022 var Daniela Rathana. Men när hon kom tillbaka från inspelningen hade hon inte mycket bra att säga om programmet.

Hon vittnade om för lite sömn, utanförskap och sexistiska kommentarer runt middagsbordet och sa i podcasten Värvet att hon vantrivdes.

– Det var mycket värre än vad jag hade kunnat föreställa mig, berättade hon i podcasten.

Men när detta nådde de andra deltagarna hade de inte alls samma bild som Daniela Rathana.

Annons

– Jag tycker att vi kom så sjukt bra överens, sa Molly Hammar om årets säsong i Gry Forssell med vänner.

Men efter sitt kritiska uttalande gjorde Daniela Rathana en riktig u-sväng och tog plötsligt avstånd från sitt eget uttalande och förklarade också att hennes privatliv varit kaosartat under inspelningstiden.

– Det var fel ordval av mig att säga sexism, sa hon i en intervju med Expressen och utvecklade:

– Ja, men jag skämdes ju så klart. För det jag sa riktade misstankar mot alla män som var med i programmet, och mot alla kvinnor som inte gjorde något. Det blev supertokigt. Jag har verkligen skämts.

Avslöjandet om alkoholen – efter kritiken från tittarna

Plura lyssnar på en tolkning på kvällskvisten.

Det är ingen hemlighet att det blivit en hel del blöta kvällar under Så mycket bättre-inspelningarna. Något som har väck en hel del kritik hos tittarna under åren.

Annons

Efter att Benjamin Ingrosso varit med i programmet 2020 fick han frågan i radio vem som blev fullast under inspelningen.

– Jag tror, fullast … Alltså, jag blev väldigt full, svarade han då och tillade att han även sett artisten Plura full och därför kallar honom för ”Plurr plurr”.

Även artisten Magnus Uggla som varit med två gångar har vittnat om att det har festats vilt bakom kulisserna. Han säger i en intervju med Expressen att det fanns obegränsat med alkohol för den som ville ha.

I ett avsnitt i säsongen 2016 kan den uppmärksamma tittaren också se hur flera flaskor med alkohol står uppradade i Jill Johnssons rum.

Enligt Martin Nygren, exekutiv producent, så lägger sig inte produktionen i deltagarnas alkoholskonsumtion.

– Vi har en generell policy att det är vuxna människor och att man får göra det på eget ansvar. Men vi säger åt dem att försök sköta om kroppen och sova de timmarna ni kan, säger han till Expressen.

Träffade kärleken under inspelningen – nu har de fått barn

Petra Marklund och fästmannen Niklas Bergwall.

Men Så mycket bättre har också bidragit till ett och annat kärlekspar.

Artisten Petra ”September” Marklund hittade nämligen kärleken under säsongen 2010 i musikproducenten Niklas Bergwall.

Annons

– För mig så påverkade Så mycket bättre mig väldigt, väldigt, väldigt mycket, för jag träffade min fästman, berättade hon i jubileumsprogrammet 2019.

– Jag hade träffat honom innan, men jag ringde ju honom och frågade om han ville göra de här versionerna med mig. Vi satt och proddade och fixade de här tolkningarna under en längre tid.

Paret bekräftade sin relation under hösten 2022 och i dag har de två barn tillsammans och är förlovade.

Romansryktet mellan deltagarna – TV4 bekräftar ryktet

Thomas Orup Eriksson ställde plötsligt frågan under middagen.

Under säsongerna som gått har det florerat en hel del romansrykten mellan deltagarna.

Bland annat började tittarna spekulera om det fanns något mer än vänskap mellan Maja Ivarsson och Darin Zanyar som flörtade öppet med varandra under säsongen 2012. Tre år senare valde Darin att berätta sanningen om relationen.

Annons

– Det var en flirt. Vi blev väldigt tajta och vi klickade som fan. Vi blev nära vänner, sa han till Klick.

Och det är inte bara tittarna som spekulerat kring potentiella romanser, utan även deltagarna själva. Det har till och med blivit ett samtalsämne i programmet.

– Jag undrar det lite. Undrar om det har smugits runt mellan rummen, frågade Thomas ”Orup” Eriksson, 62, under en lunch under säsongen 2019.

Artisten Titiyo Jah, 54, var också nyfiken på det.

– Vilka har legat med varandra? Man har ju hört en del, skrattade hon.

Exekutiva producenten Martin Nygren har enligt Expressen bekräftat att ryktena om nattliga romanser finns.

– Rykten finns ju alltid men det som händer på ön det stannar på ön, säger han och skrattar.

Christer Sandeliens sömntabletter – fick ta hjälp för beroendet

En yrvaken Christer har precis blivit väckt av Petter.

Under den allra första säsongen av programmet kunde tittarna notera att Christer Sandelin var mycket svår att väcka – något som oftast framställdes som något komiskt i programmet.

Annons

– Jag tror att de flesta var ganska irriterade. Det gick ju inte att väcka honom, avslöjade Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson.

Men sanningen var att Sandelin egentligen var drogad på sömntabletter och därför inte gick att väcka.

– När jag kom hem från inspelningarna tog jag kontakt med Sabbatsbergs sjukhus och ville få hjälp med mitt tablettberoende, har han berättat.

Infekterade bråket klipptes bort – stormade ut bakom kameran

Jill Johnson och manliga artisten rök ihop.

När countrydrottningen Jill Johnson var med i säsongen 2016 gjorde hon succé när hon tolkade Tommy Nilssons Öppna din dörr.

Stämningen mellan de två artisterna verkade vara varm och härlig. Men vad som inte visades i programmet var att artisterna rök ihop ordentligt. De började bråka under en aktivitet där artisterna gemensamt skulle skriva en låt – och Tommy stormade ut ur rummet.

Annons

TV4 klippte också bort när de två artisterna gjorde upp utanför kamerorna.

– De lyckades väl försonas innan det var dags att gå på scenen under eftermiddagen, berättade Martin Nygren, producent på TV4.

Carolas relation med älskarinnan i dag – efter avslöjandet om romansen

Carola och Ola Salo.

När Carola Häggkvist medverkade 2024 skapade hon rubriker när hon avslöjade att hon haft en romans med en kvinna i tonåren. Det var ingen mindre än Carolas nära vän sedan barndomen, programledaren Anna Wennerholm.

Året innan Carola kom med avslöjandet i Så mycket bättre hade Anna Wennerholm drabbats av en hjärtinfarkt och var nära att dö. När hon såg programmet blev hon mycket överraskad av Carolas avslöjande.

– Jag fick en chock. Allting kom igen, och jag var inte beredd. Det skrämde mig från offentlighet i tid och evighet. Det var inte kul. Jag hade fått min första hjärninfarkt då. Jag hade just körts hem på min första permission och burits upp till min lägenhet. ”Så mycket bättre” var det första tv-programmet jag tittade på. Som jag mådde hade det varit schysst med ett samtal. Att meddela mig som andra part om vad som kommer att hända, har Anna Wennerholm berättat för tidningen Extra.

Annons

Men hon berättar också att hon tyckte Carola var modig som tog upp det. Under de senaste åren har de tidigare vännerna inte haft någon större kontakt.

Anna Wennerholm

Ugglas plötsliga avslöjande – om fejkade tårarna

Magnus Uggla blir känslosam, eller låtsas han bara?

Det har fällts många tårar under åren, men de har inte alltid varit äkta. Det avslöjade Magnus Uggla när han medverkade i programmet en andra gång.

– Ja, alltså förra gången, då har det varit lite mer halvfejkat gråt, men det här var på riktigt. Första gången det var på riktigt, har Uggla tidigare sagt i Nyhetsmorgon.

Rök ihop i sändning – efter hemliga orden i örat

Här konfronterar Kleerup Lisa precis när hon gjort en tolkning.

Det har också uppstått en del bråk mellan deltagare genom åren. Bland annat blev stämningen väldigt stel mellan Lisa Nilsson och Kleerup när han efter att hon tolkat hans låt gick fram och visade i hennes öra att hon hade sjungit fel på ett ord i den ursprungliga låttexten.

Annons

– Nej, vet du vad. Det träffar mig mycket mer, därför behåller jag det så. Det är en tolkning, sa Lisa Nilsson och tittade sig runt bordet

– Är det någon annan som har någon synpunkt så kan vi ju rösta, sa hon irriterat.

Två som också blivit oense är Josefine Jinder, också kallas Little Jinder, och Danny Saucedo.

Under återföreningsavsnittet ska Danny ha fällt en kommentar som gjort sångerskan ”förbannad”, något hon berättar i Värvet.

– Han försöker tvätta bort Idol- och Melodifestivalstämpeln, men jag blev så jävla förbannad över att han projicerade sitt missnöje på mig.

FOTO: Karin Törnblom/TT/TV4/Youtube

Annons