TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skådespelerskan blir nyårsvärd på SVT

01 dec, 2016 
Jonatan Berggren
Sedan 1895 rings det nya året in på Skansen i Stockholm. I år blir det Pernilla August som läser dikten "Nyårsklockan" för hela svenska folket.
Annons

Georg Rydberg, Jarl Kulle, Margaretha Krook och Jan Malmsjö. Listan på de digniteter som läst “Nyårsklockan” på Skansen vid tolvslaget är lång och nu läggs ytterligare ett namn till. Skådespelerskan, regissören och manusförfattaren Pernilla August, 58, kommer i år vara nyårsvärd.

– Jag fick frågan och tänkte “herregud, har jag blivit så gammal?”. Jag övervägde det ganska fort när jag läste dikten, för det är det som är det intressanta, det är en otroligt vacker dikt, säger Pernilla August till SVT.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Pernilla Augusti fick en Guldbagge 2011 för bästa regi.
Pernilla Augusti fick en Guldbagge 2011 för bästa regi.

Förra året var det sångerskan Malena Ernman, 46, som fick äran och åren innan dess Loa Falkman, 69.

Pernilla August filmdebutterade i Roy Anderssons film Giliap 1975 och har sedan dess varit en av Sveriges mest omtyckta skådespelerskor. Förutom framgången här hemma har hon spelat med i internationella storfilmer som “Star Wars”.

Annons