hänt exklusivt

Rederiet-skådespelaren Peter Palmér död – blev 83 år

Rederiet-skådespelaren Peter Palmér död – blev 83 år

Skådespelaren Peter Palmér avled i helgen efter en lång tids sjukdom – 83 år gammal.
Efter sig lämnar han en familj i stor sorg.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjar
0:48

Efter reklamen: Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjar

(0:48)

Slå på ljud

Skådespelaren Peter Palmér, började sin karriär redan på 1960-talet men det var först på 80- och 90-talet han fick sitt stora genomslag. Han syntes i omtyckta program så som Rederiet, Skilda världar och Kenny Starfighter.

I början på 2000-talet drog han sig tillbaka från rampljuset för att flytta ut i skärgården.

– Han gjorde både teater och tv, så jag tror bara att han blev lite trött, lite utbränd helt enkelt. Så vid 62, 63 lade han skådespeleriet på hyllan. Precis som Trulle säger, levde han ett stillsamt liv, vilket betydde natur, frukost på bryggan, några vänner som han umgicks med och så var vi i släkten här på Djurö, säger Elinor Regina Tekas till Expressen.

I helgen gick Peter bort, 83 år gammal efter att ha kämpat med hälsan en längre tid.

Peter Palmén sörjs av familj, vänner och kollegor

Efter sig lämnar han en stor familj med barn och barnbarn. I en intervju med Expressen har dottern Elinor Regina Tekas och Trulle Runestedt Palmér öppnar upp sig om sin sorg efter pappans bortgång.

– När han väl tog sitt sista andetag så kände jag faktiskt en lättnad, inte för att jag inte älskade pappa, för det gjorde jag, men det gjorde mer ont att se honom ligga och kämpa när hans kropp gav upp, säger Trulle.

– Jag älskade min pappa, när någon som man älskar går bort... det var det bästa för honom, hans kropp var färdig, men det gör ont i hjärtat ändå. Det är svårt att beskriva i ord, säger Elinor.

Trots sorgen att förlora sin pappa kan barnen ändå känna glädje över att de var med honom på slutet.

– Jag har själv sån tur som varit med på båda mina föräldrars bortgång, jag är så tacksam för det, att de inte dog ensamma och bortglömda. Vi var med, vi var där. Det kändes väldigt fint, säger Elinor och fortsätter:

– Vi är alla föräldralösa nu, det är ett nytt kapitel. Jag har inte riktigt landat i det egentligen, och det kommer ta den tid det tar.

Även skådespelare som Peter jobbat med under sin karriär ser tillbaka på tiden de spenderat ihop. Ola Forssmed var en av skådespelarna som spelade mot Peter under 90-talet i succéserien Rederiet.

Till Hänt kan Ola berätta hur han kommer minnas sin före detta kollega Peter.

"Som en mycket sympatisk och trevlig man. Han var även en fin skådespelare.", skriver Ola i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN