BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Artisten Mats Olin har gått bort 76 år gammal – Lena Olin bekräftar bortgången

15 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Mats Olin
Skådespelaren och artisten Mats Olin har gått bort, 76 år gammal.
Systern Lena Olin talar ut om sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Liam Pitts avslöjar: Så fick han reda på sitt verkliga namnBrand logo
Liam Pitts avslöjar: Så fick han reda på sitt verkliga namn

Skådespelaren och artisten Mats Olin har somnat in, 76 år gammal.

Mats fick sitt stora genomslag som sexåring i filmen Resan till dej och hans karriär nådde stora framgångar. År 1967 fick han en stor hit med den klassiska sommarvisan Jag tror på sommaren, som skrevs av hans pappa, Stig Olin.

Mats var verksam inom nöjesbranschen fram till 1974, då han fick en stroke och drog sig tillbaka från rampljuset.

Mats avled 30 juni, uppger Expressen.

Hyllas av lillasystern Lena Olin

Beskedet om Mats bortgång kom genom lillasystern Lena Olin. Som tar till Instagram för att hylla sin bortgångne bror med en hjärtlig text och ett fint bildspel med minnen.

”Till min bror Mats Olin. Du lärde mig att vara sann mot den du är genom att vara en superbegåvad, gay ung man som växte upp i Stockholm på sextio- och sjuttiotalet. Du lärde mig om inkludering genom att så ofta ta med mig, din lillasyster till din kärleksfulla och fantastiska HBT-gemenskap. Du lärde mig om det roliga och om farorna med berömmelse genom att kastas in i en sådan stjärnstatus vid sjutton års ålder. Du lärde oss allt om sann nåd och tapperhet genom hur du hanterade de medicinska fasorna som kastades på dig Du är nu med änglar. Jag älskar dig”

FOTO: Lizzie Larsson/TT

Annons