star trek

Skådespelaren Annie Wersching död – blev 45 år

Annie Wersching

Star Trek-skådespelaren Annie Wersching är död.
Under söndagen kom beskedet att 45-åringen gått bort i sviterna av cancer.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fares Fares första ord på Guldbaggegalan: ”Tar det som det kommer”
0:30

Efter reklamen: Fares Fares första ord på Guldbaggegalan: ”Tar det som det kommer”

(0:30)

Slå på ljud

Skådespelaren Annie Wersching har avlidit 45 år gammal, i sviterna av cancer, det uppger Deadline. Annie fick cancerdiagnosen 2020 men fortsatte jobba som skådespelerska in i det sista.

Maken bekräftar dödsfallet

Annie lämnar efter sig en man och tre söner. Hon gifte sig med skådespelaren och komikern Stephen Full, i september 2009 och paret har tre söner tillsammans. I ett uttalande bekräftar han hustruns bortgång.

”Det finns ett hål i familjens själ i dag. Men hon lämnade oss med verktygen för att fylla det. Hon fann mirakel i de enkla ögonblicken. Hon behövde inte musik för att dansa. Hon lärde oss att inte vänta på att äventyren ska finna en. ’Gå och leta efter det. Det är överallt’. Och vi ska hitta det”, säger han i ett uttalande.

En lång skådespelarkarriär

Annie har en lång och gedigen skådespelarkarriär bakom sig. Hennes första kända framträdanden var i serien Star Trek: Enterprise.

Hon är mest känd för sina återkommande roller i tv-serierna ”24”, ”Bosch” och ”Limitless”. Hon spelade även karaktären Tess i tv-spelet ”The last of us”, som nu blivit en hyllad HBO-serie.

Den senaste rollen hon gjorde var i serien Star Trek: Picard, där hon spelade karaktären Borg Queen.

Flera kollegor har tagit till sociala medier för att uttrycka sin sorg för Annies död.

”Vi har förlorat en vacker konstnär och människa. Min hjärta är krossat. Tankarna är med hennes nära och kära”, skriver Neil Druckmann, kreativ ledare för ”The last of us”, på Twitter.

”Vilket vackert och lysande ljus som slocknade i dag. Jag hade sån tur att få chansen att jobba med den otroliga Annie Wersching. Mitt hjärta är krossat för hennes vackra familj och alla som hade turen att känna henne”, skriver Star Trek: Picard-kollegan Jeri Ryan på sociala medier.

FOTO: Tammie Arroyo / AFF-USA.com / MEGA

FRÅN FÖRSTASIDAN