BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Skådespelaren Anders Nyström död – blev 89 år gammal

18 dec, 2022 UPPDATERAD 19 dec, 2022
ANDERS NYSTRÖM
Den legendariske skådespelaren från bland annat Beck och Göta Kanal, Anders Nyström är död.
Han blev 89 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammalBrand logo
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

Det var under söndagen som den tråkiga nyheten kom om att skådespelaren Anders Nyström är död, rapporterar TT. Anders avled under lördagen.

Anders har haft stora roller i många svenska filmer och produktioner. Genombrottet kom i rollen som Måke i klassikern Barnen från Frostmofjället år 1945. Året innan medverkade han i den Ingmar Bergman-författade filmen Hets, om en pennalistisk lärare.

Sedan dess har han haft flera stora roller. Men den största rollen spelade han som pappa i filmen Pojken med guldbyxorna, i serien Hedebyborna spelade han rollen som Sixten Svensson och han har även spelat rollen som Helge i serien Goda Grannar.

Nu är han död, han blev 89 år gammal.

Anders Nyström har även varit involverad i Guldbaggegalan. När de instiftade priset Gullspiran, uppkallat efter den berömda geten i "Barnen från Frostmofjället", för enastående insatser inom barnfilm var Anders Nyström med och delade ut det första priset 2006.

Sonens tunga sorg efter dödsfallet – gripande orden

Sonen Jonas sörjer nu sin kära pappa.

– Jag minns honom framför allt som en fin pappa, men också som en teaterman. Han pratade och levde teater och film, säger sonen Jonas Nyström, ljusdesigner vid Uppsala stadsteater.

FOTO: TT

Annons