Skådespelaren Anders Lönnbro är död

Anders Lönnbro

Skådespelaren Anders Lönnbro är död bekräftar hans familj.
Han var en ikonisk skådespelare och regissör som nu sörjs av nära och kära.
Anders Lönnbro blev 76 år gammal.

Den kända skådespelaren Anders Lönnbro, 76, var en hyllad skådespelare med en lång karriär bakom sig. Han spelade i filmer som Harry och Sonja, Patrik 1,5 och Prästen i paradiset. Anders var också känd och uppskattad för sin roll som Frank i Peter Birros tv-serie Hammarkullen.

Men nu möts vi av det tragiska beskedet att skådespelaren har avlidit efter en kortare tids sjukdom bekräftar GP.

Anders Lönnbro var tidigare gift med skådespelaren Bodil Mårtensson och är far till skådespelaren Harald Lönnbro.

Regissören hyllar skådespelaren

Nu sörjs skådespelaren av nära och kära och en som hyllar skådespelaren efter den tragiska nyheten är regissören Peter Birro.

”Tack Anders Lönnbro för ditt stora hjärta, din komiska timing och din lysande insats som Frank i Hammarkullen. Det var en ära att få arbeta med dig, kamrat”, skriver han på Twitter.

I kommentarsfältet till inlägget ramlar det nu in kondoleanser som lyder:

”Vila i frid kamrat”, skriver en.

”Det absolut sorgligaste som hänt den här veckan”, skriver en annan.

Anders Lönnbros skådespelarkarriär – fick en Guldbagge

Anders Lönnbro växte upp i Göteborg och Kungsbacka. Hela hans skådespelarkarriär drog igång efter ett utbytesår i USA då han började med amatörteater och senare tog examen vid Statens scenskola i Malmö.

Efter det så sattes succékarriären igång, han arbetade tidigt med den fria gruppen Teater 5 i Göteborg och ingick tillsammans med Lasse Strömstedt, Bodil Mårtensson och Christer Dahl i kollektivet Kenneth Ahl, mest känt för filmerna Det löser sig och Lyftet. För sin roll i Lyftet fick Anders Lönnbro det hyllade priset Guldbaggen för Bästa skådespelare.

FRÅN FÖRSTASIDAN