LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sjukdomen stoppar Babben Larsson – lägger av: ”Hållit på i många år”

10 jun, 2024 
Loke Westberg
Babben Larsson har valt att lägga stand upen på hyllan.
När hon intervjuas i P4 ger hon ett definitivt besked om sin karriär.
– Ganska färdig med det, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför umgås inte Babben med David Sundin - skämtet om kollegans bror: ”Kladdigt”Brand logo
Därför umgås inte Babben med David Sundin - skämtet om kollegans bror: ”Kladdigt”

Gotlänningen Babben Larsson, 67, har varit en del av den svenska offentligheten sedan 80-talet.

Hon har både spelat teater, sjungit jazz och föreläst om hälsa. Framför allt är hon dock känd för sina insatser som ståuppkomiker, sedan 1988 har hon synts frekvent ute på egna turnéer och i humorprogrammet Släng dig i brunnen.

På senare år har hon etsat sig fast ännu mer i det svenska folkets medvetande genom rollen som domare och programledare i Bäst i test tillsammans med humorkollegan David Sundin, 48.

Det verkar även vara programledarskapet som Babben vill satsa på framöver. I en intervju med P4 Extra i Sveriges Radio avslöjar hon att karriären som ståuppkomiker nått vägs ände.

Babben Larssons ord om smärtsamma sjukdomen

Programledaren Svetlana Pastuhovic, 39, frågar om det finns planer på en stand up-turné.

– Nej, det finns inte det. Jag skulle ha gjort det precis när pandemin bröt ut och sen vet inte jag om jag hade kunnat genomföra den för jag har en fot som är ganska angripen av artros, säger Babben.

Annons

I sommar är hon aktuell med föreställningen Nötter på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Trots hälsoproblemen framhåller Babben att det inte ska vara några problem med att genomföra den.

– Nu har jag tagit en kortisonspruta så just för tillfället känns det okej, jag kommer nog kunna genomföra den här sommaren. Men jag känner också att jag hållit på i ganska många år och lappat ihop kroppen för att turnera och jobba och jag är ganska färdig med det, säger hon.

Därför avslutar Babben Larsson stand up-karriären

Senaste turnén hon var ute på kallades Expedition Babben, den gjorde hon 106 föreställningar av.

– Den tog fyra år att genomföra och var ganska slitig för jag var själv och körde en föreställning på 1 timme och 45 minuter, säger hon och utvecklar:

– Det är just det här när du går i sidled och står och väger mycket fram och tillbaka som du gör i stand up istället för att man går som vanligt, det är det som sliter extra mycket.

Men även om humorlegendaren har avslutat sin stand up-karriär lär vi få se henne i tv-rutan och på andra scener runt om i landet.

– När du gör något och får ont av det, då tryter inspirationen. Det är absolut ingen fara med den här sommaren, men jag har bestämt mig för att nu räcker det med att lappa ihop mig själv för att göra jobb.

FOTO: Karin Törnblom / TT

Annons