LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Siw Malmkvist bryter tystnaden om makens begravning – privata detaljerna

07 jan, 2024 
Linn Seipel
siw malmkvist fredrik ohlsson
Siw Malmkvist har firat sin första jul, nyår och födelsedag utan bortgångne maken Fredrik Ohlsson.
I en ny intervju med Expressen berättar hon nu om begravningen – och tomheten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Älskade kändisar som har lämnat oss 2023Brand logo
Älskade kändisar som har lämnat oss 2023

Det har gått nästan två månader sedan Siw Malmkvist, 87, förlorade sin stora kärlek Fredrik Ohlsson. Många känner igen honom som Tommy och Annikas pappa i Pippi Långstrump-filmerna, men han har också spelat många andra roller. Fredrik blev 92 år gammal.

Siw och Fredrik hade varit tillsammans sedan 1971, så att hans bortgång lämnar ett stort tomrum efter sig är inte så konstigt. I en intervju med Hänt berättade Siw i december om hur det känns att efter så lång tid leva ensam.

– Hur mår jag, vad ska man säga. Det är väldigt tyst och tomt här hemma. Men han har åkt in och ut på sjukhus och då har man varit van vid att han kommer hem så småningom men nu kommer han inte hem mer. Det tar sin tid innan det mognar i huvudet på en.

Annons

Siw Malmkvist om maken Fredrik Ohlssons begravning – detaljen skapade uppmärksamhet

Den 15 december fördes Fredrik Ohlsson till sista vilan i Hedvig Eleonora kyrka, på Östermalm i Stockholm. I en ny intervju med Expressen berättar Siw att begravningen var väldigt fin, och att hon tror att Fredrik hade varit nöjd. Exempelvis ska medlemmar fotbollslaget Örgryte IS, som han sedan längt följt, placerat ett enormt tygstycke med klubb-emblemet på framme vid kistan.

– Det var vissa som sa ”herregud den är ju alldeles för stor”, men den var visst inte för stor. Det kan inte bli för stort för honom sa jag. Han älskade sitt fotbollslag. Han skulle ha jublat, berättade Siw i intervjun.

Under ceremonin förekom enligt Siw flera uppskattade moment. När skådespelarkollegorna Anders T Olsson och Per Svensson läste upp bred som Fredrik skrivit till dem under åren var det många som drog på smilbanden, förklarar hon.

Två av parets barnbarn framförde också några av Fredriks favoritlåtar, exempelvis I natt jag drömde.

– Den älskade Fredrik, förklarade Siw i samma intervju.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Alex Ljungdahl/Expressen

Annons