LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Siv Cotton och Patrik Wincent går skilda vägar

29 nov, 2019 
AvStina Dahlgren
Siv cotton och patrik wincent
Hollywoodfrun Siv Cotton och TV3-profilen Patrik Wincent går skilda vägar.
Blixtförälskelsen gick över lika snabbt som den kom.
– Även om det gör ont var det bästa beslutet med tanke på omständigheterna, säger han.
Annons
Siv cottonBrand logo
Siv cotton

Efter ett uppehåll på flera säsonger gjorde norska Siv Cotton, 47, storstilad comeback i Svenska hollywoodfruar på TV3 under hösten. I säsongen har hon hunnit med att mäkla fred med sin forna ovän Gunilla Persson, men har samtidigt skaffat sig nya ovänner i bland annat Åsa Vesterlund.

Siv Cotton hittade kärleken i Sverige

Men det är inte bara framför tv-kamerorna det händer saker i Siv Cottons liv. När tv-priset Kristallen delades ut i Stockholm i slutet av augusti stötte hon på Lyxfällan-profilen Patrik Wincent, 45, och det blev starten på en kärlekssaga. För Aftonbladet berättade han då hur de två inte kunde slita blickarna ifrån varandra och att det senare under kvällen sa klick.

– Vi kände att vi ”connectade” väldigt hårt, nu är vi som två tonåringar, det känns helt overkligt och väldigt konstig, men samtidigt underbart och härligt, sa Patrik Wincent till Aftonbladet.

Annons

Han och Siv fortsatte ha nära kontakt i flera dagar efter den plötsliga förälskelsen som de inledde på Kristallen-galan. När Siv hade rest tillbaka till Los Angeles gick det till slut inte att hålla sig kvar i Sverige och han flög efter för att få träffa sin nya kärlek.

– Hon är en otroligt stark kvinna, men samtidigt mjuk och kärleksfull och generös. Hon har ett stort hjärta och är en fantastisk mamma. Hon har egenskaper som jag gillar och vi har väldigt djupa samtal. Sedan är hon otroligt kärleksfull och sexig, hon har allt! sa Patrik Wincent till Aftonbladet.

Siv Cotton beskrev även hon de kvaliteter som fick henne att falla för Lyxfällan-profilen.

– Han är supersmart, vi har fantastiska samtal om politik och viktiga saker. Men han är en fantastisk pappa och väldigt sexig och smart och kul att hänga med, sa hon.

Siv Cotton och Patrik Wincent avslutar förhållandet

Nu har parets förälskelse dock svalnat och för Aftonbladet bekräftar Patrik att de har gjort slut. Den största anledningen är att ingen av dem var beredd att flytta över Atlanten för den andres skull.

Annons

– Det hade varit svårt för mig att flytta. Jag ska skriva två böcker och göra en dokumentär. Sen har jag en son som är 18. Att flytta till LA just nu hade inte fungerat, säger Patrik.

Inte heller Siv kände att hon ville uppoffra sitt liv i USA för kärlekens skull.

– Jag bor här sedan 31 år tillbaka. Jag driver eget företag som fastighetsmäklare, säger hon.

De hade först tänk att försöka sig på ett långdistansförhållande men gav ganska snabbt upp den idén. Idag är deras relation enbart på en vänskaplig nivå, något som de båda tror är det allra bästa för dem.

– Även om det gör ont var det bästa beslutet med tanke på omständigheterna. Avståndet var den stora utmaningen och vi är två upptagna människor på olika sidor av världen, säger Patrik.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Eero Hannukainnen

Annons