LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Simon Sköld och Camilla Läckbergs nya lyxbil – se prislappen här

17 aug, 2023 
SIMON SKÖLD, CAMILLA LÄCKBERG
För ett år sedan la Simon Sköld en beställning på en lyxbil.
Nu visar han glatt upp sitt nya köp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg sanna ord om Simon Skölds nya tv-karriärBrand logo
Camilla Läckberg sanna ord om Simon Skölds nya tv-karriär

Simon Sköld, 36, och Camilla Läckberg, 48, har varit gifta i sex år och tillsammans har de dottern Polly, 7. Camilla har även barnen Charlie, 12, Meja, 19, och Wille, 21, från tidigare förhållanden.

Under årens lopp har det hänt mycket för Camilla och Simon. Förutom att de hunnit gifta sig och skaffa barn så har de även ett starkt intresse för bilar och landställen. För två år sedan skaffade de sig ett nytt landställe i Tyresö, strax utanför Stockholm, som de döpt till Villa Lumos.

Sommaren har familjen tillbringat i Villa Lumos men det har även blivit en tripp till Bali.

Simon Sköld visar upp nya lyxköpet

Nu är de däremot tillbaka på hemmaplan igen eftersom skolan har börjat och Simon har fått en riktigt glädjande nyhet; nämligen att hans nya Porsche har kommit. På torsdagsmorgonen susade han därför ner till Jönköping för att hämta hem sin splitternya Porsche 718 Cayman GT4 RS.

Annons

”Ett års väntan var idag över när jag satte mig på tåget till Jönköping och hämtade vår nya GT4 RS hos Porsche center Jönköping. Kan inte med ord beskriva hur fin bilen är!”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Simon har tidigare berättat för Expressen att han alltid älskat bilar, speciellt sportbilar.

– Jag har alltid fascinerats av sportbilar, ända sedan jag var liten har jag gillat sportbilar och jag har alltid gillat allt som går fort och sådär, sa han då.

När Hänt når Simon berättar han hur tankarna gick med att välja just orange som färg på bilen. De flesta brukar nämligen välja antingen vit, svart, röd eller gul när de köper en Porsche, då det är standardfärgerna.

”Det var Camilla som valde färgen. Hon är inte bil-intresserad men färg väljer hon alltid”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Så mycket kostar Simon Skölds nya bil

En ny Porsche GT4 RS kostar från 1 640 000 kronor, sedan tillkommer tillvalen. Porsche 718 Cayman GT4 RS har 500 hästkrafter och en acceleration på 3,4 sekunder, det vill säga att det är vad det tar för bilen att komma upp i 100 km/h.

Något som kännetecknar 718-familjen är den mittmonterade motorn, vilket gör bilen extra bra på att köra på racingbanor. Med tanke på den låga mittpunkten kan den därmed ta kurvorna mycket bra.

Racing är något som ligger Simon varmt om hjärtat, och förutom Porsche så är det BMW som gäller.

Under årens lopp har Simon haft alltifrån BMW M2, BMW M3, och BMW X3. I dagsläget kör han runt i en BMW X5 M Competition (2022), enligt Bolagsfakta.se.

SIMON SKÖLD
Simon var på plats när magasinet Connoisseur hade motordag på Steninge slott.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons