LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Simon J Berger om IVF-resan med Kajsa: ”Väntan, hopp och kört igen”

24 nov, 2023 
AvPontus Varg
Simon J Berger
SVT-aktuella Simon J Berger och kärleken Kajsa Isaksson genomgick en tuff IVF-resa.
En känslosam berg- och dalbana som slutade på det allra lyckligaste viset.
– Det var tre år av milstolpar med väntan, hopp och ”nu är allt kört – igen”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julaftonBrand logo
Årets julvärd David Batra ger sig själv låga betyg inför julafton

Nu ser vi Simon J Berger, 44, som ciceron i den stora SVT-satsningen Historien om Sverige, en serie som sammanfattar 15 000 år på 10 avsnitt. Skådespelaren är djupt historieintresserad.

– Särskilt nu med det här projektet där man fått dyka in i de olika epokerna är det tydligare än någonsin att det är helheten som är grejen. Se förändringen av samhället över tid – att se hur människans livsvillkor förändras och påverkar samhället, säger han till Femina.

Simon J Berger har vi kunnat se i produktioner som Torka aldrig tårar utan handskar, och inte minst som finans-svin i den norska succéserien Exit där hans rollfigur Adam rör sig i en värld av miljonklipp, droger och prostituerade. Han fann rollen fascinerande.

Annons

– Att manuset var fantastiskt välskrivet var avgörande. Det var intressant, spektakulärt och långt draget. Min karaktär Adam är verkligen en blandning av högt och lågt, det är sådana stora svängningar. Ena sekunden är jag supercool, nästa krälar jag runt stenad upp över öronen, sa han tidigare till Damernas värld.

Simon J Berger om IVF-resan: ”Vi upplevde att vi var i en process”

Privat lever Simon med regissören och dramatikern Kajsa Isaksson, 53. I sitt sommarprat i P1 2020 pratade han om deras försök att bli gravida genom IVF.

– Jag har nog varit sugen på att ha barn ända sedan övre tonåren. Inte att få barn just då, men jag såg fram emot det. Jag har väldigt många syskonbarn. Så det har varit en konstant närvarande fråga: är det läge i den här situationen, i den här relationen? Av olika skäl var det inte det förrän jag träffade Kajsa, men då blev vi klara över det rätt snabbt, efter ungefär ett år.

Annons

Deras IVF-resa tog Simon och Kajsa över hela Norden.

– Sverige, Island, Finland – och det var i Danmark det funkade. Men jag såg en rubrik om mitt sommarprat som jag inte kände igen mig i: ”Ofrivillig barnlöshet”. Så kände vi nog inte, vi upplevde att vi var i en process, att barnet bara inte kommit än. Hade det inte blivit något hade det varit ofrivillig barnlöshet, berättade han för Damernas Värld.

Simon J Berger.

Fick dottern Billie Lo: ”Det var en extremt stor lättnad”

Efter tre år så fick de ett positivt svar från Danmark.

– Det var en extremt stor lättnad, vi hade så många gånger i bagaget där vi väntat och väntat bara för att bli besvikna igen. Det var tre år av milstolpar med väntan, hopp och ”nu är allt kört – igen”.

Nu har paret en dotter, Billie Lo. Simon var mobbad som barn. Och han hoppas ju självklart att dottern ska slippa uppleva samma sak.

– Jag tror att det är kontraproduktiv att försöka dämma upp för sådant i förväg. Många saker är jättebra att förebygga: man varnar för bilar, tränar på att simma, säger aja baja om spisar och knivar tusen gånger. Men mobbning, det är svårt att förebygga utan att göra något märkligt med hur barnet närmar sig normala gruppsammanhang.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT / TV4

Annons