LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sigrid Bernsons bakslag – beskedet efter tvärvändningen i Let's dance

30 aug, 2023 
Frida Eklöf
Sigrid Bernson
Under onsdagen kom beskedet att Let's dance tar en paus.
Men den före detta proffsdansaren Sigrid Bernson planerade nämligen att göra en comeback i dansprogrammet 2024.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sigrid Bernson om comebacken i Let's dance: ”Jag saknar att dansa”Brand logo
Sigrid Bernson om comebacken i Let's dance: ”Jag saknar att dansa”

I 18 säsonger har vi sett Sveriges kändiselit kämpa med att lära sig nya danser varje vecka i succéprogrammet Let's Dance.

Men under onsdagen kommer TV4 med det dystra beskedet att det är slutdansat i tv-rutan. Kanalen bekräftar nämligen att programmet tar en paus och att det inte blir någon säsong av Let's Dance 2024.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Sigrid Bernsons bakslag – dystra beskedet efter tvärvändningen i Let's dance

Sigrid Bernson, 34, var en del av Let's dance-gänget i många år. Hennes andra år, 2012, vann hon med Antonio Hysén, och två år senare, 2014, stod hon återigen som segrare när hon dansade med artisten Benjamin Ingrosso.

Annons

Säsongen 2019 tävlande Sigrid med Melodifestivalen-vinnaren Robin Bengtsson, 33. Paret fattade tycke för varandra och är numera sambor och har sonen Viggo tillsammans.

Det är fyra år sedan Sigrid Bernson senast stod på dansscenen i TV4:s program. En comeback i danstävlingen är inte Sigrid främmande för, hon hade gärna kommit tillbaka till programmet.

– Jo, men det är jag! Jag saknar att dansa jättemycket och känner att det hade varit kul med revansch, har Sigrid tidigare sagt till Hänt.

I en intervju med tidningen Mama från tidigare i år har Sigrid även berättat att hon haft möte med TV4 gällande en comeback i Let's dance 2024.

Men det ser dessvärre inte ut som att det blir någon revansch för Sigrid i dansprogrammet under 2024. Eftersom programmet tar en paus.

Sigrid Bernson om tiden i Let's dance

I intervjun med Mama berättade Sigrid att hon hösten 2019 insjuknade i utmattningssyndrom och sjukskrevs. Hon berättade även om tiden i programmet och vad det kom att betyda för henne.

Annons

Det har varit fantastiskt att jag fått jobba med något som har varit en så stor hobby och som jag lagt så mycket tid på, sa Sigrid då och fortsatte:

–Det öppnade också upp många dörrar för mig, jag blev bokad på jobb året runt, till andra tv-program och även jobb till Instagram och Facebook – som i dag är en av mina största inkomstkällor. Så jag hade inte alls varit den jag är eller jobbat med det jag gör om det inte var för programmet. Sedan hade jag så klart inte haft Robin, Wille eller Viggo!

Hänt har sökt Sigrid Bernson.

FOTO: TV4 PLAY

Annons