TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Siewert Öholm döende – familjen samlad: "Tacksam"

16 jan, 2017 
Malin Ljung
Tv- och radioprofilen Siewert Öholm är döende och har samlat sin familj för att ta farväl. Nu skickar han en hälsning till vänner och följare på Facebook: "Jag ser att mitt liv håller på att rinna ut".
Annons

Tv- och radioprofilen Siewert Öholm, 77, genomgår just nu vad som kan vara hans sista kamp.

I november berättade han att levercancern han tidigare kämpat mot kommit tillbaka. Men prognoserna verkade ändå vara goda och för en vecka sedan kunde Öholm med familj resa till Israel, efter läkarnas klartecken.

Men bara några dagar senare blev hans tillstånd allt sämre.

– På måndagen fick han åka in till sjukhuset när han inte kunde röra sig själv. Samma kväll fick jag beskedet att det var för sent – 100 procent, full levercancer, berättade hustrun Gitten Bolin Öholm natten till måndagen för Expressen.

STOCKHOLM SWEDEN 2015-02-22 ??rets Rum - Design och arkitekturgalan p?? Grand Hotel i Stockholm Bilden Gitten ??holm och Siewert ??holm Foto ??Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL IBL
Siewert Öholm och hustrun Gitten Bolin Öholm.

Sedan dess har Öholm legat på sjuhus i Växjö och familjen har samlats runt honom för att ta farväl. Enligt hustrun Gitten har Siewert sagt att han har en överenskommelse med Gud om att han ska få två dagar till.

Annons

– På onsdag kan vagnarna komma. Han sa när tidningen Dagen ringde att han får se om Gud håller reda på datumen: “Jag har försökt regissera honom. Annars ring tillbaka på onsdag”, säger Gitten till tidningen.

Under söndagskvällen uppdaterade Siewert Öholm sin Facebook-sida med en hälsning till sina vänner och följare.

Expressen var även i kontakt med Siewert själv under måndagen. Han ska då ha sagt att han är trött, men smärtfri. Han är även tacksam för att han fått tid att tala med sina söner.

– Det har blivit enastående vackra dagar. Jag har fått samtala med varje son för sig. Vi har fått gå igenom from the very beginning until now. Jag känner att vi har både rett ut och kommit fram till och känner tacksamhet. Jag är så tacksam. Det här är enastående, säger han.

FOTO: Ibl

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons