shirley clamp

Shirley Clamps stora sorg – nu berättar hon om tunga familjetragedin

Shirley Clamp

Shirley Clamps föräldrar dog inom loppet av två månader.
Nu berättar Shirley om sorgen efter sina föräldrar.
– Chocken sitter fortfarande i, säger Shirley.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley Clamp
0:21

Efter reklamen: Sonja Aldén om återföreningen med Sanna Nielsen och Shirley Clamp

(0:21)

Slå på ljud

Shirley Clamp, 50, har varit en av Sveriges mest älskade artister sedan sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2004. Då hon knep en andra plats med låten Min kärlek.

Shirley Clamps om mammans ångest över sjukdomen

Det senaste året har dock inte varit lika lyckligt för artisten. Förra sommaren förlorade Shirley båda sina föräldrar. Hennes pappa Colin gick bort den 14 maj i corona. Ungefär två månader senare förlorade hon sin mamma i postcovid den 10 juli. Det efter att Shirleys mamma tidigare legat inne på intensiven.

– Mamma tillhörde den generationen, som låg hemma och kippade efter andan. Hon hade ångest och oro över att få covid igen. Vi sa att hon måste åka in. När hon till slut gjorde det, märkte de att hon hade mycket vätska i lungorna och kroppen och tömde henne på 15 liter. Tömmer man en person på så mycket vätska tar hjärtat stryk. För att överleva hamnade hon i en maskin på hjärtintensiven, säger Shirley i Amelia.

Shirley Clamps sorg efter föräldrarnas dödsfall

Shirleys mamma överlevde tyvärr inte och nu berättar hon om sorgen efter att förlora båda sina föräldrar.

– Att mamma har försvunnit är en väldigt konstig känsla. Det måste vara ett fel, ett missförstånd. Det har inte hänt. Min syster, som jobbat inom vården, har varit jättearg och ledsen. Hon förstår inte hur man kan skicka hem en person från hjärtintensiven om man inte vet att det går år rätt håll. Själv pratar jag nästan aldrig om det. Jag tror inte ens att jag kommit in i känslan att mamma inte finns mer. Chocken sitter fortfarande i, säger Shirley och fortsätter:

– Jag är inte så snabb på att bearbeta mina känslor. När något är stort, viktigt att ta tag i och verkligen känns, är jag ganska långsam. Det blir svårt att greppa. Syrran och jag messade om att ingen av oss riktigt har bearbetat det som hänt.

Shirley om måendet efter tragedin: ”Brutal”

Shirley berättar vidare:

– Det var brutalt att gå igenom allt slit samtidigt som vi rensade hennes hem. Men det blev en så fin dag för henne. Mamma var väldigt förtjust i rött. Blommorna gick i rött och vitt. Alla fick klä sig som de ville, men gärna ha en röd detalj.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN