Shannen Dohertys rädsla för cancern: "Kommer behandlingen fungera?"

Än är Shannen Dohertys kamp mot cancern inte över. Läkarna tror att de kan ha varit för sena för att förhindra sjukdomens spridning.

Shannen Doherty, 45, upptäckte själv den knöl i bröstet som läkarna för 16 månader sedan diagnosticerade som cancer. I maj i år opererade hon på deras inrådan bort hela bröstet.

Men under operationen upptäckte läkarna att cancercellerna hade börjat migrera till lymfkörtlarna. Ännu är det osäkert om spridningen upptäcktes i tid.

I en känslosam intervju med ET berättar Shannen Doherty om kampen mot cancer.

– Först tänkte jag ”Jag är stark, jag klarar det här!”. Sedan kom nästa stadie, jag började tänka att jag inte skulle överleva. Jag minns att jag satt med min man på en restaurang i New York och sa ”Det är bäst att du njuter av varje stund med mig, för om fem år är jag död”. Och han brast i gråt och sa att jag inte får tänka så, berättar hon för ET och tillägger:

– Som tur är var den fasen kort och jag kom igenom den tack vare min familj och mina vänner.

Shannen Doherty och Kurt Iswarienko gifte sig 2011.

I dag är Shannen lite mer hoppfull, men värst är ändå ovissheten.

– Det okända är alltid läskigast. Kommer behandlingen fungera? Kommer jag behöva göra om det? Kommer cancern tillbaka? Allt annat är hanterligt, smärtan, att leva utan ett bröst. Det är oron över framtiden, hur den kommer påverka dig och dina nära och kära som är värst.

Shannen Doherty slog igenom i rollen som Brenda Walsh i 90-tals serien “Beverly Hills 90210”.

Sedan bröstoperationen har “90210”-aktrisen påbörjat cellgiftsbehandling och efter nio omgångar kommer strålning följa. Behandlingen har lett till illamående och svaghet, efter första rundan gick hon ner 10 kilo, och efter den andra började hon tappa sitt ikoniska hår. Hon valde då att raka av sig det i stadier, fota och lägga upp på Instagram.

– Jag ville att världen skulle få reda på det på rätt sätt. Jag ville inte att någon skulle fota mig på väg ut från affären och säga ”Kolla in henne”. Om jag dessutom kan hjälpa någon som går igenom detsamma så blir cancern lättare att leva med.

Foto: IBL, Stella

SENASTE NYTT!