Sebastian von Sivers – TV4:s nya besked efter frånvaron

15 apr, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Linnea Lundgren
Sebb
Det var över ett år sedan som Sebastian von Sivers försvann ur tv-rutan då han avslutade sitt uppdrag som programledare för Nyhetsmorgon.
Eller gjorde han verkligen det?
Här är TV4:s nya besked för Malou von Sivers son.
Annons
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”
TV4-tittarnas glädje över ersättaren i Efter fem: ”Passar utmärkt”

Det var i början av 2018 som Peter Jihde, 49, slutade som programledare för Nyhetsmorgon. Ryktena kring vem som skulle ta över den eftertraktade positionen florerade vilt med snart stod det klart – och Sebastian von Sivers Haage, 33, gjorde entré.

Sebastian hade tidigare arbetat bakom kulisserna och var väl medveten om vad han gav sig in på. Ändå var det en chock för både publiken och mamma Malou von Sivers, 67, då han valde att ta på sig rollen som programledare.

Jobbar inom organisationen

Men bara ett par månader efter att han gjort sig bekant med Nyhetsmorgon-tittarna så försvann han igen. Och tittarna var inte sena med att ställa frågor kring vad som hänt med kändissonen.  TV4:s svar blev att Jesper Börjesson, 49, och Soraya Lavasani, 38, kommer att ersätta Sebastian då han går vidare med andra uppdrag hos kanalen.

Anledningen bakom den snabba vändningen är inte känd, men klart är att Sebastian sedan dess gått tillbaka till att jobba bakom kameran. Tillsammans med Tilde de Paula, Axel Pileby och gänget från Efter fem har han synts i eftertexterna till programmet. Och visst är det så att han fortfarande jobbar hos TV4 berättar kanalens presstalesperson Liv Sander för Hänt.

Annons
Sebastian von Sivers
Sebastian von Sivers

“Sebastian är producent för Efter fem“”, skriver hon i ett meddelande.

Då kan du se Sebastian framför kameran

Men helt omöjligt är det inte att återigen få se Sebastian i morgonsoffan avslöjar Liv Sander. Faktum är att han är en stående vikarie för de ordinarie medarbetarna i det älskade morgonprogrammet.

“Han gör då och då inhopp Nyhetsmorgon”, skriver hon.

Men trots att han ska ha gjort inhopp under hösten och vintern är det inte många gånger man fått se Sebastian von Sivers framför kamerorna. Hur mycket vi kommer att kunna se honom framöver är ännu oklart,

Annons