Sebastian Larsson om TV4:s regler för packningen i Robinson

Sebastian Larsson om personliga saken på Robinson

Varje år får deltagarna i Robinson ta med sig en personlig sak var. Nu berättar Sebastian Larsson hur det egentligen går till.

Med siktet inställt på att vinna en halv miljon kronor utsätter sig deltagarna i TV4:s Robinson för både fysiskt och psykiskt svåra utmaningar. Årets säsong har varit tuffare än någonsin, och flera gånger har deltagarna varit utan både eld, värme och mat.

Sebastian Larsson, 31, åkte ur tävlingen precis innan finalveckan, och besvikelsen var stor när han fick lämna. Han har blivit utröstad en gång tidigare, men hamnade då i gränslandet och kunde slå sig tillbaka in i tävlingen igen. Den här gången finns det ingen chans att återvända.

Personliga saker i Robinson

När Sebastian kom till ön hade han precis som de andra deltagarna en personlig sak med sig. Han hade valt att ta med ett rep. Bland de andras personliga saker fanns bland annat en kudde, pincett, cyklop, våtservetter, fotboll och tandtråd. Nu berättar Sebastian Larsson att många av deltagarna inte fick sitt förstahandsval.

– Jag skickade in jättemycket förslag på vad jag ville ha men jag fick inte det. Till sist fick jag ett rep då, säger han till Hänt.

Hans första val var en hängmatta, men det fick han nej på från TV4. Därefter önskade han ett fiskenät men fick nej på det också.

– Sedan önskade jag en pressening, och sen fick jag ett rep som jag hade som fjärde val.

TV4:s förklaring

Gustav Carlsson är exekutiv producent för Robinson och han förklarar varför Sebastian Larsson fick nej först.

– Alla deltagare meddelar oss vilken personlig sak de vill ha med sig. Men eftersom vi behöver säkerställa att flera deltagare inte har med sig samma föremål kan det hända att de får föreslå andra personliga saker, skriver han i ett mejl till Hänt.

Han har ännu inte svarat på frågan hur det kom sig att Sebastian Larsson fick nej på både pressening och hängmatta när ingen av de andra deltagarna hade med sig det som personlig sak i slutändan. Eller varför Suzana Dahlhjelm även hon hade rep som personlig sak.

Sebastian Larsson om deltagarnas packning

När deltagarna kommer till ön får de ha med sig fler saker än bara en personlig sak var. De får en lista innan avgång med vad de får packa ner.

– Packlistan är en sak av varje del. Ett par strumpor, ett par kallingar, ett par badbrallor, ett par badbyxor, en t-shirt, en tjocktröja eller jacka, en huvudbonad, och så vidare, säger Sebastian Larsson.

Utöver det som står på packlistan får de inte ta med sig något mer överhuvudtaget och packningen kollas noga igenom av produktionen. Det enda de får på plats är ett par extra skor.

– Det är för att ha om vi skulle tävla i vatten. Så vi inte skulle kliva på koraller och skada oss eller så, säger Sebastian Larsson.

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 samt söndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play. 

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!