Artikeln innehåller reklamlänkar

Sebastian Larssons svåra sjukdom efter Robinson: ”Förstörd”

Sebastian Larsson i robinson 2019

Sebastian Larsson blev svårt sjuk efter sin tid på Robinson. Nu berättar han om den tuffa tiden.

Det tuffa livet på Robinson-ön har tagit ut sin rätt på deltagarna. Nicklas ”Nick” Söderblom, 51, tvingades lämna ön efter att ha uppmätt en puls på 24 slag i minuten. Både Klas Beyer, 30, och Sophie Hanson, 31, har svimmat under tävlingar.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Väl hemma i Sverige behövde Nick Söderblom söka fortsatt vård.

– Det låter äckligt men det är någon jäkla tropisk sjukdom som gjort hål i mina muskler. Så jag har behövt tömma benet på var en gång. Jag har fått äta penicillin för det under tre omgångar, hela mitt immunförsvar har slagits ut, berättade han för Aftonbladet.

Sebastian Larsson i Robinson

Innan de tuffa veckorna på Robinson-ön var Sebastian Larsson mycket piggare och gladare.

Han beskrev det som att hela hans kropp varit katastrof sedan han kom hem från inspelningarna. Och han är inte den enda. Flera av deltagarna har drabbats av problem med framför allt magen. En av de som drabbats hårt är Sebastian Larsson, 31.

– Jag låg på femton procent kroppsfett när jag kom till Robinson och inte så mycket fett att ta av. När vi inte levde på annat än kokosnötter så började magen att ta utav musklerna, så jag blev väldigt dålig där. Jag fick otroliga kramper i magen, kunde inte sova. Det tog väldigt lång tid innan vi fick i oss något annat. Jag var riktigt sliten, säger han till Hänt.

Sebastian Larsson om sjukdomen efter Robinson

Trots att Sebastian Larsson nu varit hemma i Sverige i flera månader har han ännu inte återhämtat sig.

– Jag kan inte äta mjölkprodukter, jag har svårt med bröd. Det är ju för att vi inte åt något sådant på väldigt länge. Man förstörde bakteriefloran i magen. 

Han fick nyligen uppsöka läkare, men de har bara skickat honom vidare för nya tester. Sebastian Larsson beskriver ändå tiden på ön som fantastiskt och trots att det var under Robinson han förstörde sin kropp så skulle han gjort om det igen.

– Även om jag är förstörd i kroppen så hade jag gjort det igen, säger Sebastian Larsson. 

Robinson sänds måndag till torsdag klockan 19.30 samt söndagar klockan 21.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!