LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sean Banan talar ut om sin sorg: "Minns bara hennes leende"

06 okt, 2018 
AvLotta Gray
Sean Banan pratar ut om sorgen
Sina "Sean Banan" Samadi berättar om sorgen efter bortgång mamman, bekräftelsebehovet och kärlekskraschen.
Annons

Sina ”Sean Banan” Samadi, 33, kan vara en av Sveriges roligaste artister. Artisten flyttade till Stockholm från Göteborg som 18-åring, då hans pappa tyckte han behövde starta om på ny kula och bo hos sin syster i storstaden. Där gjorde han tv-karriär, dels som dansare i TV3-programmet Floor filler men har även medverkat i humorprogrammet Cirkus Möller.

Men bakom fasaden gömmer sig en sorglig uppväxt med sår som inte alls har läkt. Han drabbades av bland det värsta som kan hända ett barn.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Sina var 10 år förlorade han sin mamma i cancer. Hon fick först en hjärntumör och senare även bröstcancer men artisten har förträngt det fruktansvärda och minns ingenting av sin mamma förutom en inre bild som han bär med sig.

I en intervju med Hänt öppnar Sina upp sig och berättar om sorgen.

– Jag kommer inte ihåg någonting. Det enda minne jag har av min mamma är hennes leende. När hon dog blev jag väldigt ensam. En enstöring. Min pappa jobbade jämt, han var tvungen så jag var ensam hemma hela tiden från jag var i 10-årsåldern, säger han.

Annons

Det är på röda mattan en höstkväll som vi träffar honom. Uppklädd och, som alltid, med ett leende på läpparna. Men när han pratar vågar han beröra det där djupa som också gör ont.

– Det värsta att hantera var att gå från att vara en familj till ett tomt hem. Jag har dolt det med att bli den roliga killen som får alla att skratta, det var det sättet jag kunde komma undan smärtan och sorgen på, berättar han.

Men det har inte inte alltid varit lätt att prata om sorgen. För Hänt berättar Sean om all tid det tog att komma dit, och än har han mycket kvar att bearbeta.

– Jag skulle behöva gå i terapi för att prata om det, för jag kan stanna bilen ibland och bara gråta fast jag inte riktigt vet varför, fortsätter han.

Sean Banan med David Hanna
Sean Banan, alltid lika spexig på röda mattan. Här med vännen David Hanna

 

Han berättar även anledningen till att han inte tagit tag i att söka hjälp än.

– Det finns någon skam i att ta hjälp men jag skulle behöva ta tag i det för det stjälper ju mina relationer ibland, berättar Sina.

Annons

Sina, eller även kallad Sean Banan, har ett gediget cv. Han har deltagit i Melodifestivalen (där han som bäst kommit sexa med låten Copacabanana), han är dansare, sångare och tv-profil. Dessutom driver han ett instagramkonto med tusentals följare. Inför tiden i Melodifestivalen intervjuades han av SVT. Då berättade han om bekräftelsebehovet och vikten av att få vara rolig.

– Jag uppfattar livet så här: Om jag kan få andra att le så är det samma som att få tillbaka kärlek. Visst, jag blev bekräftelsetorsk, men på ett produktivt sätt. Jag är inte en sån som trycker in silikon här och där eller gör något dumt på Big brother för att få bekräftelse.

Sean Banan alltid lika spexig
Det finns få allvarliga bilder på Sina. De flesta föreställer honom när han spexar loss, här på invigningen av Rusty Rascals.

Han får också frågan om han alltid varit rolig, även som liten.

– Självklart, jag valde att bjuda på mig själv. Jag var klassens roligaste för jag älskade att få den kärleken. Sen hände det saker när jag var liten. Min älskade pappa jobbade mycket och var inte hemma så ofta. Och jag förlorade några familjemedlemmar så därför sökte jag kärleken på annat håll, säger han i intervjun med SVT.

Annons

Men även om de flesta förknippar Sina med humor, så finns det mer under ytan.

– Det är min styrka. Folk tror att jag pruttar och petar mig i näsan 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan. Ok, jag gör det ganska ofta, men man måste vara mångsidig. Jag gillar att tänka och filosofera också. När det gäller mig och min musik måste man ta det som det kommer, berättar han för SVT.

Fram till förra våren var Sina tillsammans med Kika Backman, 35. Paret syntes ofta ute tillsammans, och Sina pratade till och med om bröllopsdrömmar.

Sean Banan med dåvarande flickvännen Kika Backman
Sina med dåvarande flickvännen Kika Backman

– Jag har tänkt att jag någon gång ska gifta mig. Men hon är en hårdhudad iskall kvinna, som säger att ”va fan, gifta sig? Vi tar det som det kommer”. Hon är mer killen i den här relationen, berättade Sina under ett av tillfälle som vi träffade honom och dåvarande flickvännen.

Annons

Men den stora kärleken tog slut när hon inte ville mer. För Hänt berättar han om det tuffa uppbrottet.

– Det känns jobbigt, men det var nog bäst för oss båda. Jag kommer aldrig att glömma de här tre åren, för det kändes som ett tio år långt äventyr. Nu är det dags att gå vidare.

Att det var hon som inte ville blev ett tungt besked.

– Självklart blev jag ledsen. Jag blev hjärtekrossad, men vad ska man göra? berättar Sina.

Artisten och profilen har länge varit öppen med att han längtar efter en familj. Efter uppbrottet handlade tankarna mycket om framtiden som eventuell pappa.

– Målet är inte kärlek för mig. Målet för mig är barn. Det är min största dröm, berättar han för Hänt.

Idag turnerar Sina runt som “Sean Banan” och fortsätter med sin musik. Och att lägga ner med det verkar vara inte finnas på kartan för Sina.

– Då säger jag att dom ska säga detta till mina 233 000 fans. Övertyga dem så lägger jag ned. Övertyga varenda bananifierade liten skön banan. Övertyga hela världen att man inte ska vara sig själv, att man bara ska lyssna på alla andra och bara bry sig om vad alla andra tycker. Då kommer jag att lägga ned. Fram tills dess. Knip igen era avgasrör, sa han när han fick frågan om att sluta av SVT.

LÄS MER:

LÄS MER:

FOTO: Ibl

Annons