LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

”Porrtränaren” har blivit en VM-snackis – för sitt utseende

27 nov, 2022 
Hervé Renard, 54, har uppmärksammats för sitt utseende i fotbolls-VM
Saudiarabien svarade för en av tidernas största VM-skrällar.
Men det är inte den otroliga prestationen som blivit en snackis – utan karismatiske förbundskaptenen Hervé Renards utseende.
Annons
Klarnas Sebastian Siemiatowski: ”Därför slutade jag dricka”Brand logo
Klarnas Sebastian Siemiatowski: ”Därför slutade jag dricka”

Saudiarabien är en undanskymd och liten fotbollsnation, utan några välkända spelare.

Men i den första VM-matchen, mot stjärnspäckade guldfavoriten Argentina, fullbordade landet en av de största skrällarna någonsin genom att vinna med 2–1. Trots bragden var det inte spelarna som fick uppmärksamhet, utan tränaren Hervé Renard, 54 – för sitt utseende.

I norska TV2 beskrivs fransmannen som ”porrtränaren”, som en komplimang till utseendet, och han uppmärksammas också för sitt intensiva brandtal i omklädningsrummet i VM.

Annons
Hervé Renard firar framgång med Elfenbenskusten som han tidigare var förbundskapten för.

Shane Tudor: ”Oklanderlig”

En gammal spelare i engelska Cambridge United, som hade Renard som tränare, berättar att han alltid kom solbränd, vältränad och såg ut som en hårmodell snarare än en fotbollstränare.

– Han hade en oklanderlig kropp, en perfekt gyllene solbränna och, för att vara rättvis, ser han fortfarande ut som en miljon dollar, säger Shane Tudor till The Times.

Hervé Renard fick dock sparken från Cambridge när han förbjöd spelarna att dricka läsk och äta ketchup.

Annons

– Du var tvungen att ha rätt kroppsfettprocent. Jag gillade det för jag har aldrig känt mig starkare, men det passade inte alla.

Hervé Renard hyllas för sitt utseende.
Hervé Renard är karismatiska och intensiv från tränarbänken, här under matchen mot Polen under lördagen som Saudiarabien dock förlorade med 0–2.
Annons

Gift med vännens änka

Hervé Renard har tidigare varit förbundskapten för Zambia och Elfenbenskustens landslag, men det är först nu som han blivit viral på sociala medier.

Jag vill inte att han ska bli vår nästa förbundskapten, han skulle förstöra så många äktenskap”, skriver en användare på Twitter, samtidigt som en annan frågar sig:

Vet inte vad Herves utstrålar mest; filmskurk eller den snygga pappan alla vill bli en dag

Även Hervé Renard privatliv har uppmärksammats eftersom han lever ihop med Viviane Diéye, som är änka till Senegals förre förbundskapten Bruno Metsu – Renards vän och landsman – som dog i cancer 2013.

Hervé Renard är tillsammans med Viviane Diéye som är änka till hans vän och tränarkollega.

FOTO: TT

Annons