LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Säsong 5 av "Orange Is The New Black" hackad och ute nu

02 maj, 2017 
AvOla Brising
Hackergruppen trodde att de skulle bli rika. Ett misslyckat utpressningsförsök ledde till att hela säsong 5 av "Orange Is The New Black" har läckt ut på nätet.
Annons

Netflix har annonserat att den kommande och femte säsongen av deras populära serie “Orange Is The New Black” om kvinnofängelset Litchfield kommer att släppas den 9 juni. Men faktum är att den går att se redan nu. Den 28 april la en hackergrupp som kallar sig för The Dark Overlord ut torrents av de första 10 avsnitten av serien. Dagen därpå la de även ut avslutande avsnitt 11 till 13.

På Twitter skrev hackergruppen först skrytsamt och aningen högtravande:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi har valt ut oss själva att delta i den stora skapelsen av historien själv. Underbart, är det inte?

Eftersom de kommit över fler färdigredigerade serier från andra tv-kanaler frågade de sig också hotfullt vilka som kommer att drabbas nästa gång. I en länk skickade de  ut ett pressmeddelande vilket såg ut som följer:

Det visade sig dock snabbt att hackergruppens intentioner inte var så altruistiska eller osjälviska man först kunde tro. Vad som hänt var att de hackat sig in på postproduktionsbolaget Larson Studios och roffat åt sig de färdigklippta avsnitten. Därefter har de försökt pressa Netflix på pengar för att inte lägga ut serien i förtid. Efter att Netflix trots idoga påtryckningar vägrat betala hackergruppen valde de alltså att visa att de menade allvar med sina hot.

Annons

Enligt Databreachers.net har The Dark Overlord det senaste året försökt pressa ett antal mindre och mellanstora företag på pengar. Vad gäller “Orange Is The New Black” försökte man först pressa Larson Studios på pengar. När de inte ville betala fortsatte man att försöka pressa pengar av samtliga mindre bolag som varit inblandade i produktionen innan man slutligen gav sig på Netflix själva.

Att hackergruppen är irriterade över att han misslyckats med att få ut några pengar går inte att ta miste på. I ett av sina uttalanden skriver de:

– Det skulle inte ha behövt bli så här Netflix. Ni kommer att förlora mer pengar på det här än våra blygsamma krav.

Hur mycket pengar Netflix i realiteten kommer att förlora på att serien läckt ut en månad för tidigt är svårt att säga. I ett officiellt uttalande säger de bara att de är medvetna om situationen och kommer att vidta rättsliga åtgärder.

Här är den första officiella trailern för säsong 5 av “Orange Is The New Black”:

https://www.youtube.com/watch?v=SZs__7yvkXM

Hela säsong 5 utspelar sig “i realtid under tre dagar” och handlar om vad som utspelar sig efter att Poussey av misstag klämts till döds av en fängelsevakt och det sätts igång ett upplopp på fängelset.

FOTO: Twitter, Netflix

Annons