ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sarah Sjöströms nya liv med fästmannen: ”Känns som ett heltidsjobb”

30 dec, 2022 
Daniel Sörensen
Sarah Sjöströms husliv på Lidingö tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus
2022 har varit ett annorlunda år för simmaren Sarah Sjöström.
Under hösten valde hon att stå över kortbane-VM för att i stället renovera upp huset på Lidingö som hon nyligen köpt ihop med fästmannen Johan de Jong Skierus.
– Det känns som ett heltidsjobb, och att ha hus kostar mer än vad man tror, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

”Som en skål flingor” – vattenparken är överfull av besökareBrand logo
”Som en skål flingor” – vattenparken är överfull av besökare

Trots att hon vann två VM-guld i Budapest, två individuella EM-guld samt ett lagkappsguld i Rom under första halvan av året minns de flesta som tänker tillbaka på Sarah Sjöströms, 29, säsong att hon ”tog en paus”. Något hon själv förnekar. Hon drog snarare ner på träningsmängden och valde att stå över höstens kortbane-VM.

Huset som de köpte verkar ha behövt lite kärlek. Sarah Sjöström säger att det var jobbigare än hon förväntat sig att bo i villa.
Huset som de köpte verkar ha behövt lite kärlek. Sarah Sjöström säger att det var jobbigare än hon förväntat sig att bo i villa.

I stället har hon använt sin större portion fritid till att rusta upp det hus som hon köpte i våras. Tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus, 33, lämnade hon lägenheten på Södermalm i Stockholm och flyttade in i ett hus på Lidingö. Bland annat ska paret få ett nytt kök – och det verkar kosta en hel del.

Annons

– Det här renoveringsprojektet känns som ett heltidsjobb, och att ha hus kostar mer än vad man tror. Vår första budget sprack direkt, det var bara att dubbla den. Frågan är om det inte slutar med det tredubbla, säger en leende Sjöström till DN.

”Tänker inte köra i gymmet”

Hon säger att hon gillar känslan av att bygga ett gemensamt hem som de ska bo i länge, det är tillfredsställande. Men det är även väldigt jobbigt rent fysiskt.

Sarah Sjöström säger att det är tur att hennes pappa tidigare har varit snickare, för han verkar hjälpa paret en del.
Sarah Sjöström säger att det är tur att hennes pappa tidigare har varit snickare, för han verkar hjälpa paret en del.

– Jag skulle till och med säga att det är tio gånger jobbigare än att gymma. Vissa dagar har det känts som jag lyft 20 ton. Det har funnits dagar när jag ringt till Toni (Antonio Lutula, huvudtränare på Nationella elitcentrat, NEC) som skriver mina gympass och sagt att jag redan har tränat tillräckligt med styrka, och inte tänker köra i gymmet, berättar hon.

Annons

Har förlovat sig med sin Johan de Jong Skierus

Utöver husköpet har 2022 bjudit på ytterligare ett stort glädjeämne för simmaren. 29-åringen har nämligen gått och förlovat sig med sin Johan, som hon varit tillsammans med i drygt tio år. Bröllopsplanerna är däremot lagda på is för tillfället. En sak i taget.

– Ett bröllop är inte direkt gratis, och just nu går som sagt de mesta av våra pengar åt till huset, säger hon.

Innan de flyttade ut på Lidingö bodde Sjöström och de Jong Skierus på Södermalm, nära Eriksdalshallen där hon simmar.
Innan de flyttade ut på Lidingö bodde Sjöström och de Jong Skierus på Södermalm, nära Eriksdalshallen där hon simmar.

Dessutom berättar hon att hennes föräldrar väntade hela 16 år med att gifta sig efter att de hade förlovat sig. Den rätta tiden kommer.

Annons

Nu ligger fokus i stället på – utöver husrenoveringen – långbane-VM i japanska Fukuoka som avgörs i juli 2023.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons