TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Sara Varga gick rakt in i väggen: "Jag föll in i ett kolsvart mörker"

11 maj, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Hon blev stor stjärna efter sin medverkan i Melodifestivalen – men kändisskapet var ingen dans på rosor. Nu berättar Sara Varga om hur hon inte bara gick in, utan igenom, väggen.
Annons

2011 slog hon igenom i Melodifestivalen med låten “Spring för livet”, men bara två år senare blev turnerandet för mycket för sångerskan Sara Varga, 33, och hon blev utbränd.

– Jag rasade väl inte in i väggen. Jag rasade igenom väggen, stannade på andra sidan och lampan slocknade och jag föll in i ett kolsvart mörker, berättar Sara i en öppenhjärtig intervju i Nyhetsmorgon.

Inför tv-intervjun berättar Sara att hon har “legat under täcket” i tre dagar och att hon fortfarande kämpar för att få vardagen att fungera.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har försökt och försöker fortfarande, säger hon och berättar om hur vardagliga ting plötsligt blev stora hinder.

Sedan 2013 har Sara Varga varit deprimerad. Foto: Jonas Hessman

– Allt stannade. Jag klarade inte av att göra någonting. Jag fick gå tillbaka till att äta och sova. Träna var min största önskan att jag skulle få börja göra igen, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det var en stor omställning att inse att i dag blir mitt största “mission” att välja mellan att borsta håret och att borsta tänderna.

Nya låten “Det man inte talar om” handlar om utbrändheten och hur många personer i hennes vänskapskrets tagit avstånd från henne.

– Jag skämdes något enormt. “Jaha, du är dålig, vad är det för fel på dig?”. Det syns ju inte på utsidan, säger hon i programmet och fortsätter:

– Det är så lätt att säga att allt är toppen. Det är det just nu men det är det inte alltid.

Annons