ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sara Sommerfelds relation till Alexander Skarsgård idag – 23 år senare: ”Otrolig”

23 aug, 2023 
Sara Sommerfeld och Alexander Skarsgård
En av Sara Sommerfelds första filmer var Vingar av glas där hon spelade mot Alexander Skarsgård.
I en intervju med Hänt berättar hon nu hur relationen ser ut idag – 23 år senare.
– Jag är så stolt över hans framgångar, säger Sara till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundells rädsla för dottern Lunabelle: ”Förstört hennes..”Brand logo
Joakim Lundells rädsla för dottern Lunabelle: ”Förstört hennes..”

Sara Sommerfeld, 45, har en lång meritlista. Bland annat är hon känd som Tsatsikis mamma Tsatsiki – vänner för alltid. Vissa kanske känner igen henne från Hem till Midgård och andra från Göta kanal 3.

Men genombrottet kom redan år 2000 då Sara hade huvudrollen i succén Vingar av glas. Sara spelade då huvudrollen Nazil och rollen ledde till en Guldbagge-nominering för Bästa kvinnliga huvudroll, samt Nordiska filmpriset för Bästa kvinnliga skådespelare.

Sara Sommerfeld och Alexanders Skarsgårds relation idag: ”Så stolt”

I filmen spelar Sara mot Alexander Skarsgård, 46, där det blir en komplicerad kärlekshistoria.

Även om det gått hela 23 år sedan premiären av filmen så visar det sig Sara och Alexander har kontakt än idag. Det berättar nu Sara i en intervju med Hänt.

Annons

– Javisst, Alexander och jag är fortfarande vänner även om vi ses mer sällan. Jag är så stolt över hans framgångar och att han har fått chansen att visa för världen vilken otrolig begåvad skådespelare han är. Hans rolltolkning i Big little lies är helt fantastisk, säger hon.

Sara Sommerfeld aktuell med enmansshowen ”Showbizniz”

Precis som Alexander har även Sara fortsatt med skådespelandet och hösten väntas bjuda på många spännande saker.

– I november spelar jag tre extraföreställningar av min enmansshow ”Showbizniz” på Dramatens stora scen, det ser jag mycket fram emot! Det var den absoluta största utmaningen jag gjort i mitt liv. Det är en självbiografisk berättelse som jag skrivit själv och det var extremt läskigt att stå på Dramatens stora scen och berätta om mina egna innersta sår och rädslor. Det var som att hoppa fallskärm, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag hade ingen aning om hur det skulle tas emot. Så jag är otroligt tacksam över de fina recensionerna och att Dramaten ville att jag skulle komma tillbaka och spela i höst. Föreställningen får nypremiär den 9e november vilket också är årsdagen för ”kristallnatten”. Det datumet manifesterar man världen över till minne av nazismens offer, vilket gör att det känns extra fint att få stå på Dramatens stora scen och prata om mitt judiska arv och språket jiddisch - som var ett av nazismens stora offer. Men det blir också show, sång och dans.

Sara är under hösten även aktuell med en dokumentärfilm på SVT.

– Den handlar om mig och hur det gick till när jag skapade min enmansshow. Jag läder mig jiddisch från grunden, ett av Sveriges nationella minoritetsspråk som mina far- och mor-föräldrar talade. Jag är även aktuell med huvudrollen i Strindbergs ”Ett drömspel” på Örebro teater, som har premiär den 23e september.

FOTO: TT

Annons