Sara avslöjar sitt succéupplägg – så vann hon Gladiatorerna

Sara avslöjar sitt succéupplägg – så vann hon Gladiatorerna

Det blev en riktig skräll i fredagens kändis-Gladiatorerna när skådisen Sara Sommerfeld tog hem segern över armbryterskan Heidi Andersson. Och mest förvånad av alla var Sara själv. – Jag var så rädd, säger Sara Sommerfeld till Hänt.

I fredagens Gladiatorerna var det kändisar som ställdes mot varandra och de stenhårda gladiatorerna. Programledaren Nassim Al Fakir mötte höjdhopparen Linus Törnblad och skådespelerskan Sara Sommerfeld ställdes mot armbrytaren Heidi Andersson.

Sara Sommerfeld fick onekligen en tuff kväll. Men sina 50-kilos yogakropp blev hon en lätt match för gladiatorerna Bullet, Valkyria och Kitsune. När det var dags för utmanarna att mötas i hinderbanan låg Sara Sommerfeld efter med 9.5 sekunder.

Många trodde nog att loppet var kört för Sara när Heidi kom fram till rullbandet och Sara fortfarande kämpade med balanshindret.

Men vid rullbandet tog det stopp för Heidi Andersson och Sara Sommerfeld kom ikapp – och förbi.

Sara Sommerfeld tror inte sina öron när hon gratuleras av Gry Forsell och Heidi Andersson.

Sara Sommerfeld tror inte sina öron när hon gratuleras av Gry Forsell och Heidi Andersson.

LÄS OCKSÅ: Gladiatorn ”Heros” ilska efter bråket med Thomas Bodström

Sara Sommerfeld gick därmed i mål som segrare i Gladiatorerna.

– Först var det ren chock. Jag hade sånt tunnelseende av fokus att jag klara hinderbanan i min takt och på bästa sätt för min egna del, så jag såg inte ens var Heidi var. Det var ganska chockartat när jag såg henne skymta förbi vid sista hindret. Jag tänkte “men, har inte hon gått i mål för länge sedan?”.  Sen kämpade jag upp för rullbandet. När jag kom upp förstod jag ingenting, var jag först på knappen? Det var nästan så jag inte tänkte på att jag skulle trycka, säger Sara Sommerfeld till Hänt.

När Saras Sommerfeld gick i mål uttryckte hennes ansikte total förvåning över att ha kammat hem vinsten. När hon låg på efterkälken tänkte hon inte att hon skulle komma ikapp, bara att komma i mål.

– Med tanke på vilket försprång Heidi hade och med tanke på vem hon är tänkte jag inte på att jag skulle komma ikapp henne. Jag jagade inte henne, jag jagade mig själv, säger Sara Sommerfeld.

Sara understryker att det låg hård träning bakom hennes vinst. Sex veckor innan tävlingen tränade så mycket hon hann, både ashtanga yoga, löpning, backträning, intervaller och en del kampsport. Rädslan för gladiatorerna var stark och det var många gånger innan inspelningen som Sara var sugen på att dra sig ur. Speciellt grenen “Gatloppet” tyckte Sara kändes extra läskig.

– Jag var så rädd. Men efteråt så ville jag göra om det, eftersom jag överlevde. Jag trodde innan att jag skulle bli mos. Jag är glad att de inte tog livet av mig. Men skräcken inför någonting är ofta värre än verkligheten och precis så var det här, säger Sara Sommerfeld.

Efter vunnen tävling visade det sig att Bullet och de andra gladiatorerna inte är så farliga som de ser ut.

– De är fantastiska människor. De spelar sin roll bra, att vara livsfarliga, men de har väldigt stora hjärtan. Jag fick många och hårda kramar efteråt. De har gett mig ett minne för livet. Jag är väldigt tacksam för det, säger vinnaren Sara Sommerfeld.

LÄS OCKSÅ: Stor ilska efter tjockishånet i ”Gladiatorerna”

Foto: IBL, TV4

 

FRÅN FÖRSTASIDAN