TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sanningen om Steffo Törnquists namn – det heter han egentligen

28 okt, 2020 
Steffo Törnquist.
Han är Steffo med hela svenska folket, men egentligen heter han något annat. Det här är hans riktiga namn!
Annons
Missen i Steffo Törnquists bildBrand logo
Missen i Steffo Törnquists bild

Många är de kändisar som använder sig av artistnamn, och även om det är vanligare att musiker tar sig till en signatur finns det också i andra fack. Som svenska programledare, till exempel.

Nyligen uttalade sig bland annat Malou von Sivers om vad hon heter egentligen. Det kom sig från en intervju i Allt om Stockholm, där hon berättade att hennes riktiga namn är Marie-Louise von Sivers.

– Ja, det är nog väldigt få som vet det. Jag heter inte Malou. Men i princip varannan vecka tänker jag att jag ska registrera mig som Malou. Jag började kalla mig för Malou när jag var typ 14 år. Jag tyckte aldrig om mitt namn, det var långt och krångligt, säger hon och berättar hon hur namnet kom till.

– Jag hade en roddbåt jag skulle skriva mitt namn på, men färgen räckte in till så då blev det bara Malou. Min mamma har nog aldrig gillat det. Hon tyckte att hon gav mig ett fint namn. Men idag är ju många barn döpta till Malou. En del kommer fram och säger att barnet är döpt efter mig. Det är gulligt, säger programledaren i intervjun.

Annons

Det var en rolig överraskning för alla som trodde att de hade full koll på den populära journalisten.

Återföreningen med Jenny Strömstedt

En annan person som går under annat namn är Malou von Sivers kollega på TV4, Steffo Törnquist.

Han är också ett välkänt ansikte och populär bland TV4-tittarna, bland annat för sina insatser i Nyhetsmorgon. Där har han sedan många år bildat par med Jenny Strömstedt som var borta från programmet under en tid för att, bland annat, spela in sitt och maken Niklas Strömstedt relationsprogram Tillsammans med Strömstedts.

Under den tiden fick Steffo Törnquist leda Nyhetsmorgon med ett gäng andra kollegor. När duon till sist var återförenade blev tittarna överlyckliga.

”Underbart att få se er två i rutan igen. Proffs och ni är härliga personligheter!”, skrev en person på Jenny Strömstedts Instagram då.

Annons

”Äntligen! Bästa teamet”, kommenterade en annan person.

”Ja!! Har saknat er tillsammans i rutan!! Kul att se”, skrev en tredje.

Det heter Steffo Törnquist egentligen

Steffo Törnquist är känd för att alltid ha humorn med sig, och han är inte rädd att skämta till det. Som när han lurade tittarna att han försovit sig till programmet.

”Ankballe!! Glömde ställa klockan och har 19 mil till Sthlm och det är torsdag och nio minuter till sändning. Känns omöjligt”, skrev han.

Det handlade om att han var på en planerad jaktresa, något som tittarna glatt skrattade åt.

Men hur är det med Steffo Törnquists riktiga namn då? Jo, den populära programledaren heter egentligen Bo-Stefan Törnqvist, men har varit känd som Steffo Törnquist sedan starten. Och han har alltså gjort en liten justering även vid stavningen av efternamnet. Kul!

Annons