LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om E-types miljonregn – så mycket får Melinda Jacobs

07 dec, 2023 
E-TYPE, MELINDA JACOBS
Melinda Jacobs och E-type är ett av Sveriges hetaste kändispar.
Men hur ser det egentligen ut för paret på den ekonomiska fronten?
Nu avslöjas allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melinda Jacobs öppnar upp sig om husbygget: ”Fullt kaos i”Brand logo
Melinda Jacobs öppnar upp sig om husbygget: ”Fullt kaos i”

Det var i april 2022 som Melinda Jacobs, 39, och Martin "E-type" Eriksson, 58, avslöjade att de var ett par. Sedan dess har vi fått följa deras kärlekssaga från att de fick dottern Izadora, flytten till den gemensamma villan i Vadstena, samt bröllopet som blev otroligt kändistätt och omtalat efteråt.

Med andra ord vet vi ganska mycket om paret men något som är desto mer hemligt är hur det ser ut för paret på den ekonomiska fronten.

E-type har ju haft riktiga hits under årens lopp som Campione, True believer och Life. Även om han inte släpper så mycket ny musik längre så kan Nyheter24 nu avslöja att det klirrar i kassan ändå.

Sanningen om E-types miljoner

Under inkomståret 2020 hade E-Type en fastställd förvärvsinkomst på 698 500 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket. När man räknar ut hur mycket det blir på ett år ger det honom en månadslön på drygt 58 000 kronor.

Annons

Han hade dessutom ett överskott av kapital på strax under 1,1 miljon kronor det året.

Året innan, 2019, kunde E-type visa upp ännu bättre siffror. Då låg den fastställda förvärvsinkomsten på drygt 1,2 miljoner kronor – och kapitalöverskottet på 2,1 miljoner.

Vid sidan av musiken driver ju E-type bland annat Vikinga-restaurangen Aifur i Gamla stan i Stockholm. Han är därför verksam i fem bolag – tre av dem sysslar med mat, dryck- och restaurangverksamhet, och två av dem med musik och konstnärligt skapande.

Tillsammans har E-Types bolag tillgångar på över 12 miljoner kronor.

Kopplingen till Melinda Jacobs – så mycket tjänar hon

Martin är även verksam i ett sjätte bolag och tittar man lite närmare på det så är det definitivt det som sticker ut. Nämligen ett relativt nytillkommet uppdrag som styrelsesuppleant i hustrun Melinda Jacobs egna företag.

Melinda är själv styrelseledamot, och den enda "anställda" i företaget. Och har man ett aktiebolag som har så lite som en eller två styrelseledamoter, då måste man ha en styrelsesuppleant. Rent konkret innebär det i de flesta fall att man inte har så mycket inblandning i verksamheten alls, och det blir ofta en nära person som får den rollen för att formalian ska bli rätt, skriver Svensk dam.

År 2022 hade Melinda Jacobs en fastställd förvärvsinkomst på 659 532 kronor – vilket ger en månadslön på nästan 55 000 kronor.

Tillsammans har Melinda och E-type med andra ord fina framgångar med sina företag! Och det går ingen nöd på den ekonomiska biten.

MELINDA JACOBS, MARTIN E-TYPE ERIKSSON

FOTO:

Annons