LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Miljonregn över Hanna Öberg och pojkvännen Martin: ”Slitit i många år”

15 dec, 2023 
AvPontus Varg
Kärleken mellan skidstjärnorna Hanna Öberg och Martin Ponsiluomas kilar stadigt.
Likaså ekonomin.
– Jag har slitit i många år, säger Martin om miljonerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”Brand logo
Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”

Inför förra året säsong höjdes prispengarna med 40 procent, och Hanna fick en pangstart. Efter bland annat två individuella guld och ett silver i VM tjänade hon totalt 2,4 miijoner kronor.

– Pengarna är inte min största morot, men det ger en trygghet. Skulle jag missa nån del av en säsong så kommer jag inte sitta i en situation där jag inte har råd att betala lånen på huset, säger hon till Aftonbladet.

Pojkvännens miljoner: ”Utan pengarna blir det tufft”

Hannas sambo Martin Ponsiluoma, 28, kan vara med att betala lånen på huset, trots att han dras med en höftskada. Han var den som tjänade näst mest av svenskarna förra säsongen, nästan 2 miljoner kronor.

Annons

– De betyder mycket. Utan pengarna blir det tufft. Jag har slitit i många år innan jag började göra resultat och då hade jag inte allt mycket att gå runt på. De senaste åren har jag börjat tjäna lite pengar och känner att satsningen är trygg, säger han.

Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg.

Bor i villa i centrala Östersund: ”Man blir inte så sugen på att resa”

Turturduvorna bor i en villa på 90 kvadratmeter i centrala Östersund. Huset ligger bara ett stenkast från stadion. Paret köpte huset för 4 650 000 kronor 2022.

De har knappt velat lämna huset eller den lilla trädgården, berättar de för Expressen.

– Det har varit skönt, framför allt när man varit borta på långa läger och man tillbringar tid med mycket folk hela tiden. Att få komma hem och vara själva ett tag har varit rätt skönt, säger Hanna Öberg.

– Man blir inte så sugen på att resa, säger Martin.

Även Hannas lillasyster Elvira Öberg, 24, hade ett miljonregn förra året (1,9 miljoner). Även hon trycker på att pengarna ger trygghet.

– Det är de som betalar min hyra. Jag är tacksam för att kunna satsa på idrotten på 100 procent. Det är inte hur många kvinnor som helst i Sverige som kan vara idrottare på heltid och känna sig trygg med det, säger hon i Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons