Sanningen bakom Zara Larssons Ruin my life: ”Kan inte ljuga”

Zara Larsson sanningen bakom singeln Ruin my life

I 1,5 år har fansen fått vänta på nytt material från popstjärnan Zara Larsson. Nu berättar hon sanningen bakom hennes nya singel ”Ruin my life”.

På bara några år har artisten Zara Larsson, 20, gått från aspirerande världsstjärna till en popstjärna av rang. Som 10-åring tog hon hela Sverige med storm när hon stod som vinnare av Talang 2008. Tio år senare tillbringar hon mycket av sin tid i USA, där hon i detta nu slipar på sitt tredje album.

Det har nu gått 1,5 år sedan hon släppte sitt senaste album ”So good”, som var den första plattan hon släppte internationellt. Fansen har väntat länge och tålmodigt efter ny musik från popstjärnan och blev därför självklart överlyckliga när Zara avslöjade att hon skulle släppa en ny singel i ett inlägg på Twitter i september i år.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet!

”Jag har ett releasedatum för min singel ruin my life och jag kan knappt vänta på att få dela det”, skrev hon.

Den 18 oktober släpptes låten. Och i en intervju på sajten Pop justice berättar hon nu sanningen bakom singeln ”Ruin my life”. Zara berättar att det inte är en hemlighet att låten har ett sorts mörker i sig.

– Absolut, jag kan inte ljuga. Jag har varit där. När du kommer ut ur ett dåligt förhållande och du vet att personen är riktigt dålig för dig, men ändå kan du inte hjälpa att vilja komma tillbaka. Du tänker ”Jag vet att han kommer förstöra mitt liv, han kommer krossa mitt hjärta och jag kommer inte kunna äta eller sova på tre månader, men JAG VILL HA DET NU”. Jag tror alla har varit där, säger Zara Larsson till Pop justice.

Hon fortsätter att måla fram fler scenarion.

– Eller efter två drinkar när du inte kan hejda dig själv från att skicka sms:en. Men… Jag fajtas mot mig själv när det kommer till låtar. Jag är väldigt försiktig med vad jag säger. Och jag vill inte att människor – unga tjejer och kvinnor – ska lyssna på låten… Eller, jag vill inte vara den som lyfter upp dåliga förhållanden. ”Bara gå tillbaka till honom, det kommer bli bra”. Jag vill inte göra det. Men jag vill också vara en artist som kan uttrycka någonting jag känner eller som jag har varit med om, säger hon.

Zara Larsson fick låten skickad till sig och tyckte om den, men originalet var tänkt som en duett, berättar hon. Eftersom hon ville att den första singeln skulle bli med bara henne själv ändrade hon den. Texten handlade till en början om ett par som levde i ett destruktivt förhållande.

– Jag ändrade texten för att få den att bli mer känslosam. Först gick den ”Jag saknar när du slår en knytnäve genom väggen”, och då kände jag ”Nej, jag skulle aldrig vara med en person som gör sådant”. Jag är väldigt försiktig med vad jag pratar med folk om och hur jag säger saker. Men jag känner att jag ändrade låten och fick den att ligga precis i mitten mellan att fortfarande vara kraftfull, känslosam och går att relatera till, men fortfarande ha ett lätt mörker i sig. Bara inte för mörkt.

Inför låtsläppet gick Zara Larsson ut på sin Instagram story och berättade att hon var rädd att fansen inte skulle gilla hennes nya låtar. Att det var därför ny musik fick dröja.

– Jag vill att det ska vara perfekt för er, men just nu är produktionen inte där, inte till hundra procent. Jag vill inte släppa något halvdant, sa Zara Larsson i en video.

Nu kan hon däremot lova att nästa hela album kommer släppas under 2019. Exakt när vill kan hon inte lova, men att det blir någon gång nästa år är helt säkert, berättar hon i en video på Pop buzz Youtube-kanal.

Missa inte de senaste snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson om ångesten: Därför släpper hon inte ny musik

LÄS OCKSÅ: Fansen rasar mot Zara Larsson efter orden om dödsdrogen

FOTO: Ibl, Instagram