Sanningen bakom Katrin Z:s val av namn på bebisen

Det tog nästan två månader innan Katrin Zytomierska, 39, och Alexander Klingstedt, 36, kom överens om vad sonen skulle heta. Till slut fastnade de för tilltalsnamnet Falke och mellannamnen Rey Z.

Innan Falke kom på tal hade de vädrat en drös namn, men det slutgiltiga valet fick Katrin hjälp med från oväntat håll – nämligen en namnlös medlem i deras mammagrupp som består av Katrin, Malin Gramer, 39, Andrea Brodin, 40, och Ebba Kleberg von Sydow, 36.

– Jag frågade en av mammorna “du vad hade ni för andra namn på er lista” och då sa hon några namn, och då sa hon bland annat Folke. Och det tycker jag väldigt mycket om, jag känner det så fort jag hör det. Folke är ett coolt namn, säger Katrin i senaste avsnittet av podcasten “Mitt i livet” med Malin Gramer.

Väl på hemmaplan luftade hon namnet med sambon Alexander vars spontana svar blev “Folke är fint” och inget mer. Förrän lite senare då han berättade om att han träffat en kille från Belgien som hette Falkey.

– Så han sa “Falke. Folke är fint, men Falke är fint också hade han googlat att bara åtta personer heter det i Sverige och “du ville ha ett ovanligt namn som typ ingen heter och jag vill ha ett namn som är vanligt”. Och Falke känns som ett vanligt namn, men det är ingen som hört det någonsin, säger Katrin Zytomierska i podacsten.

Fint namn på en söt bebis tycker vi på Hänt!

FOTO: Ibl

 

SENASTE NYTT!