Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Biggest loser-Christoffers viktuppgång: "Man ger upp..."

17 apr, 2018 
AvStina Dahlgren
Christoffer Jenderborn chockade alla i Biggest loser. Till invägningen hade han gått upp 2,3 kilo. Nu förklarar han vad som gick snett.
Annons

Det som inte fick hända hände. I kvällens invägning i Biggest loser har deltagaren Christoffer Jenderborn gått upp 2,3 kilo på en vecka. Nu berättar han exklusivt för Hänt hur det kunde ske.

– Det är en blandning av att man mår dåligt och att man ger upp. Det var inte värt allt i livet, säger han.

Han har tidigare berättat att han valde maten framför sin egen familj, något som till slut fick flickvännen att lämna honom. Därför var det extra viktigt för honom att komma tillbaka till ett liv där han kunde vara både psykiskt och fysiskt hälsosam. På slottet bytte han ut snabbmat, läsk och godis mot grönsaker, frukt och protein. Trots det gick han upp i vikt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nyttig mat kan man bli tjock av också om man äter för mycket, säger Christoffer.

Han berättar att alla deltagare skötte sina egna kostscheman, men fick direktiv om hur många kalorier de skulle få i sig.

Annons

– Det var inte det som var bekymret för mig, det var ju att jag slutade träna. Sen så sväller man upp automatiskt när man mår dåligt. Är man överansträngd eller sliten så samlar man på sig vätska.

En annan bidragande faktor var bristen på sömn. Christoffer berättar att han endast sov en till två timmar per natt på slottet på grund av tankarna som hela tiden var hemma hos familjen.

Christoffer och tävlingskamraten Viktor Knutsson blev de som till slut fick lämna slottet. Viktor berättar att paret inte tränade ihop och att han därför inte hade koll på sin lagkamrat.

– Jag körde mitt eget och han satt mer med de andra deltagarna. Jag trodde att de hjälpte honom, säger han.

Viktor Knutsson lyckades gå ner fyra kilo till invägningen. När han såg Christoffer Jenderborns siffror visste han att de skulle få lämna.

– Jag blev väldigt besviken. Jag var helt tom i själen för jag ville verkligen det här. Jag kände mig rejält sviken givetvis. 

Annons

Christoffer Jenderborn förstår besvikelsen. Däremot nekar han till anklagelserna från de andra deltagarna om att han skulle ha druckit vatten innan invägningen för att han ville hem.

– Det är bullshit. Det sa jag till produktionen också när de ringde mig och hade fått höra det från det andra deltagarna. Det har jag aldrig gjort. Men däremot hade jag gett upp, jag hade inget mer att ge.

Biggest loser sänds måndagar och tisdagar klockan 21.00 på Sjuan. Programledare är Anna Brolin, 37.

Se bilderna från invägningen här:

FOTO: TV4

Annons