LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

Sannex-Andreas om den misslyckade relationen: "Jag trodde jag kunde ha två liv"

18 jan, 2016 
AvLina Tidén Sundin
Turnélivet kan slita på kärleken. I dag är Sannex-sångaren Andreas Olsson noga med att involvera flickvännen i sitt jobb som dansbandsstjärna.
Annons

Med cirka 150 spelningar om året är grabbarna i Sannex nästan ständigt på turné. När Hänt når sångaren Andreas Olsson, 33, på telefon är bandet som utsågs till årets dansband för andra året i rad 2015 på väg till Stockholm för två av veckans totalt fyra spelningar. Att vara dansbandsartist är inte alltid så glamouröst.

 Sannex-sångaren Andreas Olsson och flickvännen Joanna Taavela. Foto: Malin Bondeson
Sannex-sångaren Andreas Olsson och flickvännen Joanna Taavela blir snart sambor i Skåne. Foto: Malin Bondeson

– Det blir mer och mer slitigt ju äldre man blir och framför allt är det svårt att hålla ihop en relation. I min förra relation spelade jag i olika band och man fick erfara baksidorna. Man får skuldkänslor för att man inte är hemma. Det är väldigt speciellt att turnera så mycket som vi gör, men det är en artists lott.

Skånepågen och hans nuvarande flickvän Joanna Taavela, 24, började träffas kort efter att han blev singel i slutet av 2013. De har alltid haft ambitionen att de ska hålla ihop och blir snart sambor i hans hus utanför Trelleborg.

Andreas Olsson är stolt över sin och bandkollegornas kommande skiva. Foto: Sannex
Andreas Olsson är stolt över sin och bandkollegornas kommande skiva. Foto: Sannex

– Vi har hållit ihop i med- och motgång. Känns som det stärker, säger Andreas Olsson.

Joanna följer gärna med på spelningar när hon kan men annars håller de kontakten via videosamtal och fina sms.

Annons

– Hon har alltid stått bakom när det är galor och tv-framträdande. Det var något jag missade i min tidigare relation att involvera mitt ex i det här jobbet. Jag trodde jag kunde ha två liv.

Den 30 januari väntar releasefest för Sannex nya album “Din sida sängen” i Örebro. Andreas är stolt över albumet.

– Jag har skrivit lite fler låtar än jag brukar. Många som dök upp i de mörka tiderna, säger han och syftar på de röstproblem han drabbades av för några år sedan och nu ständigt måste handskas med.

Inför vårens intensiva schema av spelningar kommer han och Joanna troligtvis att åka bort för att ladda energi i solen.

– Hon fyller år i slutet av mars och eftersom jag är ledig funderar vi på att fira det utomlands. Många är sugna på att följa med så det kan bli en familjegathering, säger Andreas Olsson glatt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons