Robinson-Sanna Strand avslöjar hur TV4 fejkade finalen: ”Bad mig”

29 maj, 2023 
Sanna Strand och Oskar Hammarstedt
Sanna Strand var en av finalisterna i Robinson 2023.
Nu avslöjar hon bilderna i finalen som lurar tittarna.
– Jag fick inte tvätta håret för det skulle se ut som att jag kom direkt från tävlingen, säger Sanna till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinsonfinal
Robinsonfinal

Spänningen var olidlig in i det sista under finalen av Robinson 2023. När statyetten till slut lyftes var det Oskar Hammarstedt, 32, som stod som segare.

– Det är helt galet faktiskt, väldigt kul. Jag har knappt landat i det, sa Oskar till Hänt i en vinnarintervju.

Deltagarna tog pauser under finalen av Robinson 2023

Det har däremot kommit fram att finalen vi såg i tv-rutan inte alls gick till så som den ser ut att ha gjort. Både Oskar och Sanna Strand, 51, har berättat för Hänt att de tog pauser mellan olika delar av banan.

– Det är olika etapper och den som vinner etappen får då en viss tid, så ungefär så, sa då Oskar.

Det visade sig till och med att deltagarna hann dricka vatten under pauserna.

Annons

– Det är ju 20 minuter och det är 40 grader varmt så självklart får vi vatten mellan. Det är givet, annars hade vi kollapsat. Det var liksom en halvdags final. Det tar långtid så det var paus med 20 minuter mellan etapperna. Så ja, vi hinner hämta andan.

Sanna Strand avslöjar hur tittarna luras – fick duscha innan

Nu avslöjar Sanna att detta inte var den enda bluffen under finalavsnittet. Sanna fick nämligen duscha innan inspelningarna gjordes klart men duschen genomfördes på ett sätt så att det inte skulle märkas för tittarna.

Det är när Sanna ska svara på vad det första hon åt efter inspelningen är, som hon kommer in på den otippade situationen.

– Det var så jävla hysteriskt. Efter tävlingen satt jag och väntade på synk i sju timmar och sen synkade jag i två timmar. Sen hade jag typ 20 minuter för att duscha och borsta tänderna för de andra hade då arrangerat en stor fest. Sen blev det fest hela natten, sen var det bara upp för då hade jag min sista synk klockan sju på morgonen efter.

Annons

En synk efter att du hade varit på hotellet och duschat?

– Ja, precis. Jag fick inte tvätta håret för det skulle se ut som att jag kom direkt från tävlingen. Vi hann inte klart med min synk där på kvällen så jag fick göra klart den på morgonen. Direkt från nattklubben till synk.

FOTO: TV4

Annons