Sanna Lundells irritation efter SVT:s panikändringen i På spåret

Sanna Lundell i På spåret.

Efter att det framkommit att På spåret-deltagaren Hamid Zafar spridit rasistiska och homofobiska åsikter på nätet tvingades SVT panikändra programmet.
Laget med honom i diskades och de lag som hade mött dem fick göra om sina tävlingar – något På spåret-deltagaren Sanna Lundell inte är helt nöjd med.
– Det det hade gått extremt bra för Plura och mig, så det var lite irriterande, säger hon till Aftonbladet.

Under fredagskvällen är det premiär för SVT:s succéprogram På spåret. De nio lag som tävlar mot varandra i denna säsong är Farah Abadi och Johan Glans, Per ”Plura” Jonsson och Sanna Lundell, Louise Epstein och Thomas Nordegren, Claes Elfsberg och Magdalena Forsberg, Dilan Apak och Moa Lundqvist, Marianne Ahrne och Anders ”Ankan Johansson, Patrik Arve och Irena Pozar, Hanna Dorsin och Emma Molin samt Tomas Alfredson och Ernst Billgren.

Men den 31:a säsongen av programmet började inte riktigt helt som det var tänkt. Tre dagar innan grupp tre skulle börja spela in sina tävlingar så avslöjade DN att debattören, sommarprataren och vinnaren av Årets svensk Hamid Zafar i flera år hade spridit rasistiska och homofobiska åsikter på nätet under pseudonym.

– Det fattades väldigt snabba beslut och då låg hela SVT bakom att de här programmen med honom skulle stekas. Sedan hur vi skulle lösa det, det var lite svårare, säger Charles Franz till Aftonbladet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

SVT:s beslut – lösningen efter avslöjandet

Hon berättar också att det blev svårt för På spåret-redaktionen att lösa problemet då de inte hade några extra resmål inspelade för att skriva frågor om, som de annars brukar ha i reserv. Men de gav inte upp utan ville ge publiken en hel säsong som det var tänkt.

LÄS MER: Följarnas stöd till Sanna Lundell – efter tragedin

Lösningen blev att de fick hitta ett nytt par som kunde bilda lag och möta de två andra lagen i gruppen som Hamid Zafar och hans partner Frida Boisen hade varit med i. SVT lär därför personerna i grupp ett, Plura Jonsson och Sanna Lundell få tävla i de resmål och frågor som Farah Abadi och Johan Glans hade fått i sin tävling mot Frida Boisen och Hamid Zafar och tvärtom.

Kanalen kunde inte heller låta Frida Boisen få en helt ny partner eftersom hon redan hade tävlat med de resmålen och frågorna. Men till slut frågade SVT om det tidigare På spåret-paret Louise Epstein och Thomas Nordegren kunde hoppa in med kort varsel, vilket de tackade jag till. Även husbandet Little Dragon fick komma tillbaka och spela i exakt samma kläder som de hade haft i de programmen som stoppades.

Sanna Lundells och Plura Jonssons besvikelse

Sanna Lundell och Plura Jonsson var med i ett av tävlingsparen som var tvungna att spela in på nytt. Något som Sanna Lundell inte var helt nöjd med.

– Jag har två reaktioner. Det var helt rätt att stryka de två avsnitten, Hamid ska inte få sitta och breda ut sig i Sveriges största nöjesprogram och bli folkkär. Men sedan var det ju så att det hade gått extremt bra för Plura och mig, så det var lite irriterande, säger hon till Aftonbladet och tillägger också att det gick "jättedåligt" för Hamid Zafar och Frida Boisen i deras andra match.

Även Plura Jonsson var lite besviken över att tvingas tävla igen. Men han håller med sin partner om att det gick bra för dem i materialet som klipptes bort.

– Jag vet inte om jag får säga det … men nä, det gick väl bra, den matchen, det var därför det var lite jobbigt för oss att behöva spela om den, säger han till tidningen.

FOTO: Bo Håkansson/Johan Jeppsson/TT

LÄS OCKSÅ: TV4:s svar efter ändringen – därför flyttas Jul med Ernst

LÄS OCKSÅ: Hovets besked: Så påverkas Carl Philips och Sofias barn av insjuknandet

SENASTE NYTT!