Sanna Lundell talar ut om krisen med Mikael Persbrandt

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt
NU GRATIS

Sanna Lundell öppnar upp om stormiga relationen med Mikael Persbrandt och det hon beskriver som ”trauman” hon fått i förhållandet.

Här berättar Sanna Lundell om problemen i relationen.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell har varit ett par i 15 år.

Journalisten Sanna Lundell, 41, och Mikael Persbrandt, 56, lever lyckligt familjeliv på en herrgård utanför Nynäshamn. Vägen till harmoni har inte varit oproblematisk, de har gått igenom många svåra prövningar. Persbrandt har kämpat med drogmissbruk och Sanna har varit medberoende.

– Jag och Micke har levt med varandra under 15 år, han har varit nykter och drogfri i fem år. I tio års tid levde vi… beroendesjukdomen är kronisk, progressiv och dödlig. I början var inte hans beroende lika allvarligt, det blir sämre för varje år. Absolut så utsatte han ju både sig själv och mig för djupa trauman och enorma tillitsproblem, säger Sanna Lundell i podcasten Helt ärligt med rapparen Sebastian Stakset.

Medberoende redan till pappa Ulf Lundell

Sanna har varit medberoende stora delar av sitt liv, först med pappa Ulf Lundell, 70, och sedan med Persbrandt. Tack vare de tuffa utmaningarna med skådisen har Sanna tagit tag i sina problem från barndomen och kunnat gå vidare.

– Man behöver i vuxen ålder kanske träffa personer som påminner om det man varit med om som barn för att ta bort den där sårskorpan och rengöra på riktigt, på djupet, och verkligen komma loss från sitt barndomstrauma och bli fri från det, säger Sanna.

Paret har hjälpt varandra genom problemen.

– Jag har nog givit honom motiv att bli frisk, men han har också hjälpt mig att bli frisk. Om vi inte hade träffat varandra hade jag inte behövt ta tag i min skit. Hade jag levt tillsammans med en vanlig, okomplicerad människa, så hade jag fortsatt gå runt med mina trauman i det tysta.

 

Foto: TT

SENASTE NYTT!