Sanna Lundell stannar trots Mikaels Persbrandts drogproblem: "Jag har kommit på att jag älskar honom"

Sanna Lundell stannar hos Mikael Persbrandts trots hans återkommande drogproblem. "Jag har kommit på att jag älskar honom."

Efter tio turbulenta år med kärleken Mikael Persbrandt, 51, är Sanna Lundell, 36, på det klara med att hon älskar särbon och vill leva med honom – trots hans omfattande missbruk.

– Eftersom Micke alltid erkänt sina drogproblem för mig och kämpat på med sin behandling, har jag svårt att döma honom… Jag har kommit fram till att jag älskar Micke, berättar hon i ToppHälsa.

När det var som värst var Persbrandt antingen ute och rullade hatt med sina kompisar eller borta på filminspelning. Sanna fick själv sköta hushållet och ta hand om barnen Olga, 13, som hon fick i relationen med Wille Crafoord, 49, och Igor, 8, och Lo, 5, som hon har med Mikael. Under 2009, när Lo var nyfödd, fick hon nästan ta hand om den lilla babyn själv. Tillslut fick hon en panikattack när hon körde bil.

– Jag kunde inte andas, trodde jag höll på att få en hjärtattack. Jag trodde jag var på väg att dö, berättar hon.

Persbrandt är öppen med sina missbruksproblem och försöker finnas där för barnen. Foto: IBL

Persbrandt är öppen med sina missbruksproblem och försöker finnas där för barnen. Foto: IBL

Då ställde hon Mikael för ett ultimatum – ta tag i problemen eller gå! Men i nöd och lust heter det och paret är fortfarande tillsammans.

Förra året åkte Persbrandt dit för kokaininnehav och dömdes till samhällstjänst.

– Visst hade det varit jobbigt tidvis och vid tiden då det skrevs som mest hade vi en paus i förhållandet. Vi har haft flera pauser, några har varat i månader, säger hon.

Sanna är journalist och aktuell med boken “Djävulsdansen – bli fri från medberoende” ihop med Ann Söderlund. Misstänker man att man lider av medberoende ska man söka hjälp. KBT-terapi och yoga har hjälpt Sanna mot ångesten och stressen.

Andra läser också:

Fadde har siktet inställt: ”Jag drömmer om att förföra prinsessan Madeleine”

Zara Larssons hyllade bröstinlägg – slår tillbaka mot hatarna

Renée Nyberg: ”David fick bo i källaren och inte träffa barnen”

SENASTE NYTT!