Sanna Lundell och Mikael Persbrandts miljonuppgörelse

Sanna Lundell om Mikael Persbrandt i Let's dance

Efter 11 år som särbos bor nu Sanna Lundell och Mikael Persbrandt ihop på en lyxig herrgård.
Men bakom förändringen finns även en ekonomisk miljonuppgörelse som Sanna nu talar ut om i podcasten Fundamentalt.
– Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra, säger hon.
Slå på ljud

Sanna Lundell, 41, och Mikael Persbrandt, 56, har varit ett par från och till i 15 år. Under den tiden har de fått tre barn tillsammans och haft ett av-och-på-förhållande, men sedan fyra år tillbaka har förhållandet varit stabilt.

Till en början valde paret att vara särbos, ett beslut som fick många att höja på ögonbrynen, medan Sanna Lundell själv tyckte att det var det bästa. I podcasten Fundamentalt berättar hon nu om den ekonomiska uppgörelsen som hon har med Mikael Persbrandt, och varför det är så viktigt för henne att betala för sin egen lägenhet.

”Kostade mig väldigt mycket pengar”

– Jag har stått för alla mina utgifter själv, det var skitviktigt för mig under den här perioden. Jag ville ha ”fuck you, du är inte välkommen här, det här är min lägenhet som jag betalar för, det här är min telefon”. Det var viktigt även om det kostade mig väldigt mycket pengar, säger hon i podcasten.

Sedan några år tillbaka bor Sanna Lundell och Mikael Persbrandt på en stor lyxig herrgård några mil utanför Stockholm. Den ska ha kostat drygt 14 miljoner kronor och där har Sanna Lundell bland annat sina hästar.

Men köpet och förändringen till att bli sambos bestod inte bara av att gemensamt boende; utan en ekonomisk uppgörelse som ska göra det enkelt för Sanna Lundell och Mikael Persbrandt om de går skilda vägar.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandts miljonuppgörelse

– Vi tänker inte så. Vi har en gård tillsammans. Jag äger 20 procent av den, han äger 80 procent. Alla investeringar vi gör så lägger jag in 20 procent och han 80. Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra. Att man inte ska blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi och pengar, säger hon.

På frågan om Mikael Persbrandt har mer makt i förhållandet nu när de bor ihop och han dessutom har mer pengar än Sanna Lundell svarar hon:

– Ja, jag skulle säga att han har det på vissa plan, faktiskt. Det vore dumt att säga nånting annat. Det är inte så att jag är den som initierar en stor fönsterrenovering som kostar en halv miljon. För jag har inte de pengarna. Det är han som måste avgöra om vi kan göra de här stora investeringarna just nu eller om vi ska göra dem sen.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!