TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sandra Mastio är Sveriges nya mästerkock: "Det var rena rama cirkusen"

01 apr, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Sandra Mastio är årets vinnare av "Sveriges Mästerkock" efter en rafflande final mot Ludvig Brydol. "Nu gäller det att ta till vara på det här", säger hon till Hänt.
Annons

Det blev en hård final mellan Sandra Mastio, 35, och Ludvig Brydolf, 23, i sista avsnittet av “Sveriges Mästerkock” i TV4. Till slut gick segern till den till synes helcoola skånskan från Limhamn som får 250 000 kronor, ett kokbokskontrakt hos Bonnier Fakta samt den eftertraktade Mästerkocksstatyetten.

– Man kan göra mer än man tror! Jag har aldrig varit en idrottare så jag har inte haft den mentaliteten, men där i höstas så lärde jag mig känna smaken av adrenalin. Alla säger att jag såg så samlad ut, men inuti var det rena rama cirkusen, berättar hon glatt för Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Foto: TV4
Sandra Mastio stod som vinnare i “Sveriges Mästerkock” och släpper nu kokboken “Mat av Mastio”. Foto: TV4

En av hennes styrkor i programmet har varit hennes känsla för smak vilket juryn tog med i motiveringen till vinsten.

– Du kom hit som en matglad Malmötös och går härifrån som mästarinna på smaker. Men du har kvar din busighet när du lagar mat och därför heter Sveriges mästerkock 2015 Sandra Mastio, säger Mischa Billing, 49, i programmet.

Annons

Till skillnad mot för vad man skulle kunna tro har smakintresset inte funnits med sedan barnsben. Matintresset kom först med maken Stefano, 40, som hon i dag har barnen Dante, 8, och Valentina, snart 5, med.

Nu börjar ett nytt äventyr för vinnaren Sandra Mastio. Foto: TV4
Nu börjar ett nytt äventyr för vinnaren Sandra Mastio. Foto: TV4

– När vi träffades var det han som lagade maten. Jag har inte varit intresserad av att laga mat, den dörren öppnades när jag träffade honom och blev hembjuden till hans italienska familj på middag.

Vännen och den tidigare “Sveriges Mästerkock”-vinnare Jennie Walldén, 39, planerar att öppna krog i Malmö till hösten. Även Sandra som i nuläget trivs som säljare på Möllans ost hoppas att vinsten ska leda till att hon en dag ska kunna satsa helt på maten.

–  Jag vågar inte peka ut någon riktning eller sätta ut något specifikt mål för jag vet inte vilka möjligheter det här ger. Men jag har fått flera förfrågningar och det gäller ju att ta till vara på det här. Jag vill aldrig sluta utveckla min mat och mina smaker.

Andra läser även:

Annons