TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Sandra Dahlbergs tuffa kamp med ekonomin

06 sep, 2020 
Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg brukar förverkliga andra personers drömmar när hon delar ut vinster i Postkodlotteriet. Sina egna drömmar har hon dock svårare att göra verklighet av.
– Rätt vad det är så får vi vända några gånger på slantarna, säger hon i Drömfällan.
Annons
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra årBrand logo
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra år

I TV3-programmet Drömfällan träffar Magnus Hedberg svenska kändisar som kämpar ekonomiskt. För trots att de som medverkar i programmet ofta har goda inkomster så lägger de sina pengar på saker som gör att det snabbt gapar tomt på kontot.

Artisten Sandra Dahlberg är en av de som får sin ekonomi utredd av Magnus Hedberg. Hon bor i ett radhus utanför Stockholm, men det är ett ställe som inte hon verkar trivas överdrivet bra med.

– Jag trivs här i mitt hus, men Stockholms har ju pissväder. Det är rått och grisigt och så luktar det piss överallt, oavsett årstid, säger hon i programmet.

Därför längtar hon upp till sin hembygd Klimpfjäll i Västerbotten. I femton års tid har hon drömt om att skaffa ett eget ställe där, men den målbilden har aldrig gått i uppfyllelse. Anledningen är att hon inte sparat undan sina pengar.

Letar tomburkar att panta

För istället för att spara har artisten och programledaren valt att amortera och lägga sina pengar på nöjen och att hitta på saker med sina barn.

Annons

– Det är inte billigt, men om det är något som jag valt att lägga pengar på så är det aktiviteter med barnen, säger hon i Drömfällan och berättar att det också är för dem som hon vill hitta ett ställe i Klimpfjäll.

I programmet ser man hur hon och barnen går runt i sitt bostadsområde för att leta upp burkar.

– Rätt vad det är så får vi vända några gånger på slantarna. En pantburk är ändå en krona som kan innebära jättemycket, säger hon.

När Magnus Hedberg får insyn i Sandra Dahlbergs ekonomi häpnar han över de summor som hon amorterar. Det visar sig också att hon har elva olika konton, vilken gör honom förbryllad. Artisten bjuder upp ekonomen till sitt Klimpfjäll där hon visar var drömstugan skulle ligga.

– För femton år sedan var jag faktiskt på väg att köpa ett hus i Klimpfjäll. Det mesta var klart, jag hade beställt huset, betalat in handpenningen och dragit fram och förberett för vatten och avlopp, berättar Sandra Dahlberg och förklarar att livet kom emellan.

Annons

Den tänkta stugan skulle ligga precis vid hennes föräldrars hem och prislappen verkar överkomlig, någonstans mellan 350 000 och 400 000. Vilket gör att Hedberg blir än mer förundrad.

– Pengarna har du ju, eller har haft i alla fall. Du har ju haft goda inkomster, säger han frågande och Sandra Dahlberg nickar instämmande.

Beskedet som skakar om

Efter att ha sett över artistens ekonomi gör Magnus Hedberg upp en plan för hur artisten ska ro drömmen i hamn. Enligt hans uträkningar kan den vara förverkligad inom några år. Men så kommer han med ett besked som skakar om Sandra Dahlberg:

– Om vi backar bandet. Du hade kunnat uppnå din dröm tre gånger om redan på de här femton åren, säger han till en uppenbart berörd Sandra Dahlberg.

– Man vill ju knappt höra när Magnus säger att jag skulle kunnat ha haft det här huset tre gånger om, om jag börjat med det här för femton år sedan. Det låter helt galet, säger hon.

Det verkar dock som att Sandra Dahlberg tagit Magnus Hedbergs råd. För när de träffas igen ett tag senare berättar hon att ett sparande är inlett och att hon hoppas kunna ha huset i ordning inom tre år.

Bild: TV3/Viaplay

Annons