ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Sandra Dahlbergs nya avslöjande om relationen med Rickard Sjöberg

13 jan, 2023 
AvOla Lagerström
Sandra Dahlbergs nya avslöjande om relationen med Rickard Sjöberg
Hon är känd från Melodifestivalen och tv-programmet Postkodmiljonären.
Hänt i veckan möter Sandra Dahlberg som berättar om singellivet, kände sonen Vilmer och relationen till Rickard Sjöberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sandra Dahlberg om bråken med Jimmy Jansson: ”Ta inte så himla hårt på det”Brand logo
Sandra Dahlberg om bråken med Jimmy Jansson: ”Ta inte så himla hårt på det”

Hur står det till världens bästa Sandra?

– Jo, det är i början på året, så det är väl inte mycket mer att säga än så. Vi har några månader kvar innan det är prima liv. Den här årstiden har ju många en tendens att isolera sig. Det ska bli härligt med sol och att komma ut och bli social igen…

Sandra Dahlberg om jobbet med Postkodmiljonären

Sedan många år tillbaka har du – bland mycket annat – arbetat som vinstutdelare i Postkodmiljonären. Vad är det fina i kråksången med det jobbet?

– Det är jag får möta så mycket härliga människor. Vissa har ganska tunga och jobbiga livsöden bakom sig, men så tänds det helt plötsligt ett hopp och de får möjlighet att göra eller åstadkomma något som de så länge drömt om. Det är fint att se!

Annons

Hur många miljoner har du delat ut?

– Du, det har jag ingen aning om. Jag törs inte ens gissa, jag har ju hållit på i tretton år…

Det här är Sandra dahlberg

Namn: Sandra Dahlberg.

Ålder: 43.

Jag jobbar som: TV-profil, moderator och konferencier.

Bor: Bandhagen i Stockholm.

Stjärntecken: Fisk.

Familj: Barnen Vilmer, 15, och Blända, 8. Nakenkatten Jason.

Det bästa med mig är att jag är: Glad, positiv och muntrationsmästare!

Det sämsta med mig är att jag är: Nästan outhärdligt positiv och klämkäck ibland. Jag har ADHD. Ibland, när jag varvar upp, så blir det svårt att varva ner.

Jag tycker om att: Köra skoter, upptäcka nya resmål och dricka dyra drinkar som någon annan bjuder på.

Jag mumsar gärna i mig: Ostkrokar och öl, men jag önskar förstås att jag vore en hälsofantast som bara åtnjöt avokado och vatten.

Där tar jag mina promenader: Så här års går jag motvilligt utomhus, så det blir istället gymmet och gåbandet. Egentligen är det idiotiskt att betala för att röra på sig, men det är väl ett tecken i tiden. Det är något många gör…

Jag vill resa till: Kina för där har jag aldrig varit.

Hen är min bästa vän: Anki Werner. Jag kallar henne för ”min egen anka”. Hon har också ganska mycket ADHD, men hon är en klippa. Vi har nog känt varandra i 15 år, Anki och jag.

Där vill jag bli begravd: Det ska vara något smidigt ställe så att barnen inte behöver åka långt och krångligt. Kanske vore det bäst att sprida ut askan lite här och där?

Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg och bästa vännen Anki.

Vilken är din mest minnesvärda utdelning?

– Oj, vad svårt! Det är ju så många, men det måste väl ändå vara fina Märta på Gotland. Hon hade jobbat som städerska på ett café och inte haft råd att gå i pension. Så vann hon 38 miljoner. Ett halvår senare åkte jag tillbaka och hälsade på henne.

Annons

Bodde Märta i ett slott då?

– Nej, hon bodde kvar där hon alltid bott, men hon hade förvärvat caféet så att det var hennes. Hon var superglad och hon hade kristallkronor i varenda rum. Det var toppen att se.

Relationen till Postkodmiljonären-kollegan Rickard Sjöberg

Är din TV-kompanjon Rickard Sjöberg, 53, lika hygglig som han verkar?

– Han är faktiskt ännu hyggligare. Rickard är verkligen en genomsnäll och en härlig kille, hela han. Första gången vi träffades var 1999. Jag var med i ”Sveriges Lucia”, en tävling. Han var programledare och vi fann varandra redan då. Kommer ihåg att vi satt och spelade kort och hade det så roligt. Så vi har många år på nacken…

Vad gör du när du inte delar ut guldkuvert och lever familjeliv?

– Jag skriver mycket. Dels musik, dels krönikor. Skrivandet är verkligen min grej. Just nu skriver jag en barnbok – Tapeter – som ska släppas i vår. Tanken är att jag ska möta alla dessa barn som har en diagnos, alla som har svårt att koncentrera sig. Det blir en bok för barn med ”spring i tanke och spring i benen”. Jag tror faktiskt att den här typen av interaktiv bok kan vara gynnsam.

Annons

Det har gått ofattbara 20 år sedan du fick ditt genombrott i Fame Factory, TV-programmet där även Jessica Andersson, Mathias Holmgren och Magnus Bäcklund såg dagens ljus. Vad känner du när du blickar tillbaka på den tiden?

– Du, det känns både som att det är jättelänge sedan och att det var igår, det är en paradox i sig. Det var roligt men också väldigt krävande. Jag är tacksam över att jag fick vara med där, det var ändå det programmet som blev startskottet för mig.

Sandra Dahlbergs familjeliv med barnen Vilmer och Blända

I Fame Factory fick du och deltagaren Jimmy Jansson, 37, upp ögonen för varandra. Hur länge kilade ni stadigt?

– I nästan åtta år.

Jimmy och du har en son: Vilmer Dahlberg, 15. Visst är Vilmer ”Sveriges nya Einar”?

– Ja, somliga kallar honom för det, men själv vill han nog hellre beskrivas som ”Sveriges första Vilmer”.

Berätta mer!

– Vid första anblicken kan det verka som att han är en ”gangsterrappare”, men jag tror mer att det handlar om ett uttryck och att han är mitt uppe i den här resan med att hitta sin identitet. Vilmer är otroligt musikalisk, han är verkligen superduktig. Just nu är det väldigt mycket rap.

Annons

Är dottern Blända, 8, också musikalisk?

– Hon är så liten ännu, så hon går mest omkring och sjunger för sig själv. Hon är mer för bild och form. Det är roligt att jag fått barn som är så estetiska och konstnärliga.

Flytten från Kilmpfjäll till Stockholm

Du kommer från Klimpfjäll, en liten håla som ligger två mil från norska gränsen i södra Lappland. Pratar vi ödemark nu?

– Oh, ja. Definitivt.

Hur var det att växa upp mitt ute i ingenstans?

– Som det låter, ganska ensamt. Jag hittade tillflykten i böckernas värld. Jag var verkligen ”storlånaren” på biblioteket.

Hade familjen en renhjord på fjället?

– Nej, mina föräldrar jobbade i gruvan i Stekenjokk. Du förstår, för länge sedan fanns det en gruva där man bröt järnmalm. Pappa jobbade i anriktningsverket och mamma jobbade som städerska. Där fann de varandra – så jag är ett gruvbarn.

Vad fick dig att lämna Klimpfjäll?

– Jag hade en kunskapstörst som inte kunde mättas där, så jag flyttade till Umeå och började plugga på universitetet. Mitt under studierna sa mina klasskompisar att ”du borde söka till Fame Factory”. På den vägen är det…

Annons

Var bor du nu?

– I Bandhagen lite söder om Stockholm.

Vem är den kändaste personen som gjort avtryck i ditt hem?

– När jag var väldigt liten var jag dödskär i Peter Jöback. Jag skrev ett fanmail till honom och fick svar. Det svaret finns inramat på en tavla.

Avslöjar sanningen om kärlekslivet efter uppbrottet från Jimmy Jansson

Vad är senaste nytt på relationsfronten?

– Det händer verkligen ingenting. Det behöver absolut inte vara dåligt, men det lever ju kvar att det ska vara på ett visst sätt, att man ska vara två. Nu har jag inte lyckats hitta rätt, någon gång. Det finns ett utrymme där och tomrum att fylla.

Vad är det bästa med dig – som flickvän?

– Jag är väldigt omhändertagande och generös. Jag tycker om att passa upp och se till att folk har det bra. Jag tycker om att laga mat och göra det mysigt och härligt. Utöver det har jag gått en massageutbildning, (skratt). Hur bra är inte det?

Det sämsta då?

Annons

– Jag är slarvig och rörig. Som sagt, jag har ADHD, så det är inte ordning här hemma, det är rätt kaosigt. Inte skitigt men rörigt. Jag har svårt att organisera livet. Där kanske jag behöver ett ankare, någon som kan hjälpa mig med det.

Slutligen Sandra, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Lunchen, jag älskar den. Man får sätta sig och äta och ta det lugnt. Man ”laddar på” så att man orkar jobba lite till. En lite kaffetår på lunchen och livet känns alldeles strålande!

FOTO: Tim Aro/TT, TV4 play

Annons