ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Samuel Haus spelade Tsatsiki som 10-åring – så lever han idag

23 aug, 2023 
Samuel Haus
Samuel Haus blev känd över en natt genom succén i Tsatsiki-filmerna.
Men efter de stora framgångarna försvann han helt från rampljuset.
– Jag blir knappt igenkänd längre om jag ska vara ärlig, säger han i podcasten Äkta känner äkta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Tsatsiki, morsan och polisen samt Tsatsiki – vänner för alltid är två filmer som de flesta nog har sett. Huvudrollen som Tsatsiki spelades av skådespelaren Samuel Haus, som idag är 33 år gammal.

Året var 1999 när den första filmen släpptes och Samuel var vid tidpunkten nio år gammal, och snabbt efter premiären var han en av Sveriges allra kändaste tioåringar. Några år senare fick vi se honom i Taket lyser stjärnorna men strax därefter försvann han från rampljuset.

Samuel Haus om hur han lever idag – efter försvinnandet från rampljuset

Häromåret, närmare bestämt 2021, gästade Samuel plötsligt en podd, Äkta känner äkta som drivs av K103 Göteborgs studentradio. I den berättar han om hur livet ser ut idag. Hans stora fokus ligger vid tiden för intervjun på hans band.

Annons

– Vi försöker typ karva ut en ny genre som vi kallar för grunge-pop. Vi försöker blanda grunge med pop-, typ Robyn, Madonna, den grejen. Få den grejen att mötas, det tar tid. Vi har varit ett band nu i lite över ett år, säger Samuel i podden.

Genombrottet som Tsatsiki kom med både för- och nackdelar men Samuel är glad att han idag inte längre lever mitt i offentligheten.

– Jag blir knappt igenkänd längre om jag ska vara ärlig, det är väldigt skönt. Men jag växte upp som rikskänd unge och alla kände igen mig, varje dag, hela tiden. Jag var extremt känd och det var innan internet också så då var man känd liksom. Det kunde vara extremt problematiskt, det var inte lätt.

Vidare berättar han att han inte skulle rekommenderat en tioåring idag att gå igenom det som han gjorde.

– Jag fick uppleva grejer som folk inte får uppleva under hela sina liv men för en tioåring är det för tidigt. Du njuter mycket mer av det om du är vuxen.

Samuel Haus
2013 fanns Samuel Haus på plats under Guldbaggegalan. Foto: TT

När Samuel sedan får frågan gällande hur han vill leva resten av sitt liv framåt står det klart att han är nöjd med hur livet ser ut idag.

Annons

– Jag vet att jag vill komma så långt som möjligt med bandet så får vi se hur långt det tar en. Sen vill jag må som jag gör nu, psykiskt iallafall och se vart livet tar en. Jag har ingen utstakad plan utan saker är ganska bra. Bra saker händer runt omkring mig och de får gärna fortsätta göra så. Lever jag mitt liv som jag gör idag så är det råchill.

Sara Sommerfeld om relationen till Tsatsiki-skådespelarna idag

När Hänt når Sara Sommerfeld, 45, som spelade Samuels mamma i den senare av Tsatsiki-filmerna berättar hon att skådespelarna från Tsatsiki – vänner för alltid inte har någon kontakt idag. Däremot var Eric Ericson, som hade rollen som Göran ett välkänt ansikte för Sara redan innan inspelningarna.

– Jag har tyvärr ingen kontakt med Samuel eller Eric idag. Men Eric kände jag väl inför inspelningen eftersom att vi gick på samma teaterhögskola i Göteborg, berättar Sara för Hänt.

FOTO: TT/Instagram

Annons