LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Samuel Fröler om familjesorgen: ”Rekommenderades abort”

24 mar, 2024 
Den kända skådespelaren Samuel Fröler berättar nu om stunden då hans mamma var gravid med honom och blev rekommenderad en abort.
– Mina föräldrar blev rekommenderade abort, säger han till Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Samuel Fröler, 67, är en välkänd skådespelare men kanske mest känd för sin roll som Johan Steen i succéserien Skärgårdsdoktorn. Där han bland annat spelade mot Ebba Hultkvist Strange.

Förra året var Samuel återigen aktuell då han spelade patriarken Werner Gyllenmark i Camilla Läckbergs serie Strandhotellet som sändes på Viaplay.

Samuel Fröler om uppväxten: ”Hos oss var det alltid öppet hus”

Samuel är idag sexbarnsfar och tre av hans barn är i tonåren. I en intervju med Amelia delar Samuel med sig av familjelivet och hur hans uppväxt var.

Samuels far var högkyrkligt traditionell och hemma var det alltid öppet hus. Något som skådespelaren tyckte var kul på den tiden – men inte idag då Samuel månar om sin privata sfär.

– Hos oss var det alltid öppet hus. För mina föräldrar var det viktigt att vem som helst kunde knacka på och komma in och få en kopp kaffe. Doften av kaffe och stearinljus sitter djupt i mig. Det minner mig alltid om dem som kom på besök. Traktens luffare visste att de kunde sova över i något av de många husen på tomten, säger han.

Annons

Samuel Fröler om familjesorgen: ”Rekommenderades abort”

Samuels mor var småskollärarinna och när hon var 40 år fick hon Samuel. Som yngst av fem syskon. Hans föräldrar blev rekommenderade abort då Samuels bror föddes med Downs syndrom.

– Mina föräldrar blev rekommenderade abort. Min närmaste bror Ingemar föddes nämligen med Downs syndrom. Läkaren trodde då att det fanns risk för att jag också kunde ha det. Att mina föräldrar tog beslutet att inte göra abort, medvetna om att jag kanske också skulle få Downs syndrom, är något jag bär med mig. Jag tror att jag var väldigt önskad, säger han till tidningen.

FOTO: TV4 PLAY, MRKONJIC SUVAD/Aftonbladet/TT

Annons