samuel fröler

Samuel Frölers okända hälsokamp – berättar om operationerna

Samuel Fröler

Samuel Fröler blev välkänd i landet efter sin roll i Skärgårdsdoktorn.
Nu kommer han med ett nytt hälsobesked.
– Jag ska operera, säger Samuel i en intervju.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför kollar inte Samuel Fröler på sina egna insatser: “Färgar mig”
0:38

Efter reklamen: Därför kollar inte Samuel Fröler på sina egna insatser: “Färgar mig”

(0:38)

Slå på ljud

Samuel Fröler, 66, är kanske mest känd för sin roll Johan Steen i succéserien Skärgårdsdoktorn som gick på SVT i slutet av 1990-talet. Där han bland annat med Ebba Hultkvist Strange, 39.

2023 är Samuel återigen aktuell igen. Denna gången med rollen som patriarken Werner Gyllenmark i Camilla Läckbergs serie Strandhotellet som kommer sändas på Viaplay.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Samuel Fröler hälsobesked – berättar om operationerna

Förutom sin karriär är Samuel även sexbarnsfar. Tre av hans barn är i tonåren vilket gör att han måste vara ung i sinnet och träna för att orka med, det nämner han i en intervju med Amelia. Det kan dock vara svårare nu för Samuel efter de operationer han tvingas att genomföra.

– Jag ska operera knäet, då jag har artros i bägge knäna. Nu tränar jag mycket för att få en bra rehabilitering efter operationen, säger Samuel i intervjun.

Samuel fortsätter i intervjun att förklara varför han behöver operera knät och vad det var som orsakade skadan.

– Det är en gammal skada från en föreställning, där jag red en tokig häst som hette Sture runt, runt i manegen. En gång tröttnade han. ”Nu skiter jag i det här”, tänkte Sture och sprang ut genom en halvt stängd tältöppning. Jag flög av, men satt kvar med min högra fot i stigbygeln. Hängande över arslet på hästen, lyckades jag få stopp på den med hjälp av ett tälttrep, säger Samuel och fortsätter:

– Eftersom föreställningen var så fysiskt krävande svullnade knäet upp. Det visade sig att jag hade fått en skada i menisken och efter ett år opererade knäet.

Samuel Frölers bakslag efter operationen

Det räckte dock inte med enbart den operation och Samuel åkte på ett bakslag i samband med operationen, något som gjorde att han lades under kniven igen.

– Senare fick jag göra om operationen och sedan var det dags att operera menisken i vänster knä på grund av snedbelastning. Det här var för 20, 25 år sedan. När jag röntgades för ett år sedan konstaterade de att jag inte har något brosk kvar. För mig är träning ren självbevarelsedrift. Ett sätt att slippa få onödig smärta, avslutar Samuel med att säga i intervjun.

FOTO: Suvad Mrkonjic/Aftonbladet/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN