TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Samirs pappa om läkarens besked till sonen: "Skitjobbigt"

18 apr, 2017 
AvJohanna Bladh
Det tog 18 år innan Samir Badran fick sin adhd-diagnos. Nu berättar pappa Ahmed om de tuffa känslorna innan familjen fick beskedet. ”Jag är ledsen att vi inte visste tidigare”, säger han till Hänt.se.
Annons

Samir Badran är bara 26 år, men har ändå hunnit med flera låtar på topplistorna, succé i Melodifestivalen och ett eget program på Kanal 5. Han är en av Sveriges mest inflytelserika personer på sociala medier och var en av stjärnorna som tävlade i årets Let’s Dance på TV4.

Men bakom framgången tampas Samir samtidigt med en adhd-diagnos.

– Det är jättesvårt att vara pappa till Samir. Man vet inte från dag till dag vad han hittar på härnäst, berättar Ahmed Badran för Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är en närmast tårfylld pappa som med stolthet i blicken berättar om sin son.

– Jag har tre barn och jag älskar allihopa, men Samir… Vi har ett speciellt band. Han är ju minsta barnet och har alltid haft det svårt.

Hur då svårt?

– Han var alltid speciell, alltid udda. Han kunde inte vara som alla andra. Rastlös. Vi visste inte varför.

Det tog 18 år innan familjen fick beskedet att Samir har adhd.

– Det var skitjobbigt. Vi visste inte om den här sjukdomen alls. Och det är jobbigt fortfarande. Vi har aldrig blivit fria från att vara småbarnsföräldrar.

Samir och Sigrid i Let’s dance.

På vilket sätt märks hans diagnos idag?

Annons

– Vi måste hela tiden tänka på honom och hjälpa honom. Han är speciell. Han kan inte organisera och strukturera saker.

Samtidigt hyllar Ahmad sin son för allt han lyckats och åstadkommit.

– Han har kommit långt. Han är duktig, driftig han har massa saker för sig. Otroligt driftig. Han var bäst på vår restaurang när han jobbade där, bäst säljande av alla! Vi tappade 35 procent av omsättningen när han slutade.

Innan familjen fick diagnosen levde de i ovisshet om vad som orsakade Samirs problem.

–  Vi visste inte att han hade något. Jag är ledsen nu efteråt. Att vi inte visste det. Han fick skäll av skolan, grannar och alla. Då hade vi kunnat hantera det på ett helt annat sätt, säger Ahmad.

Samir själv har tidigare bloggat om sin adhd som något han lärt sig leva med och idag är stolt över. Han har kommit att bli en förebild för många andra unga som lever med samma diagnos.

FOTO: Ibl

Annons