TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Därför splittras Samir & Viktor – första orden om duons uppbrott

16 okt, 2020 
Samir Badran och Viktor Frisk
Musikduon Samir & Viktor har de senaste åren gjort succé med hitlåt efter hitlåt.
Nu meddelar de i ett pressmeddelande att de lägger ner.
– Dags att gå vidare, säger Samir Badran.
Annons
Därför splittras Samir & Viktor – första orden om duons uppbrottBrand logo
Därför splittras Samir & Viktor – första orden om duons uppbrott

Samir Badran och Viktor Frisk utgör tillsammans musikduon Samir & Viktor. Efter flera hektiska år med turnerande och hitlåtar har de nu bestämt sig för att lägga ner den gemensamma karriären.

– Det har varit helt fantastiska år med Samir & Viktor. Många trodde nog vi var en ”one hit wonder” men vi har hela tiden bevisat motsatsen - vi har släppt 16 singlar, levererat Sveriges sommarhit år efter år och medverkat i Melodifestivalen tre gånger. Vi har legat etta på Spotify tre gånger, det är inte många svenska artister som har gjort det. Våra låtar har streamat över 270 miljoner gånger på Spotify, det är ju helt galet! Men nu är det dags att gå vidare. Jag utbildar mig till mäklare och vill fokusera 100% på det, säger Samir Badran i pressmeddelandet.

Samir & Viktor släpper en sista låt ihop

Under fredagen släpps deras nya låt Arbetslös men detta blir också den sista låten som duon gör ihop.

Annons

– Låten anspelar med glimten i ögat på situationen vi alla befinner oss i nu, i och med covid-19. Många av våra vänner och fans har förlorat sina jobb, och vi vill ge dem pepp och hopp med denna glada partylåt. Vi hoppas att alla mår ok där ute, trots omständigheterna, vi vet att det är tufft!, säger Viktor Frisk i pressmeddelandet.

Viktor har i nuläget inte kommenterat uppbrottet från Samir. Varken i pressmeddelandet eller på sociala medier. Däremot delade han ett inlägg om den nya låten under torsdagskvällen.

Imorgon är det fredag och jag och Samir släpper vår nya låt ”Arbetslös”! Den svänger så ni som gillar våran tidigare musik kommer nog gilla det här också. Så mina vänner .. NU är vi back igen! Det var allt för länge sen haha”, skrev då Viktor i ett inlägg på Instagram.

Jobbar vidare på varsitt håll

Samir & Viktor skapades 2014 och har sedan dess haft en spikrak karriär med hitlåtar som Bada nakna, Groupie och Shuffla. Debutsingeln var Success och den sista låten från duon blir nu Arbetslös.

Samir har i nuläget fullt upp med inspelningar av den nya säsongen av TV4:s Talang där han agerar side-kick till Pär Lernström. Inte nog med detta studerar han till mäklare och har dessutom ett bröllop att planera efter att friat till kärleken Julia Sundquist under en en direktsändning av Talang.

Viktor Frisk har tidigare varit påväg att släppa musik ensam, om han nu satsar på en solokarriär inom just musiken återstår att se.

Hänt har utan framgång sökt Viktor Frisk för en kommentar.

Annons