Artikeln innehåller reklamlänkar

Samir Badrans erkännande om orsaken till uppbrottet från Sigrid

Samir Badran avslöjar varför det tog slut med Sigrid Bernson.

Samir Badran och Sigrid Bernson gick skilda vägar i början av året. Sedan dess har Samir gått vidare och hittat kärleken på nytt – och det forna paret har ingen kontakt idag.
Nu talar Samir ut om vad som fick honom att göra slut.
–Jag var tvungen, förklarar han.
Slå på ljud

Samir Badran, 29, och Sigrid Bernson, 30, träffades när de dansade ihop i TV4:s populära dansprogram Let’s dance 2017. Under programmets gång påbörjade de en kärlekssaga som fortsatte även utanför kamerorna – och i två års tid spirade deras kärlek. Men i början av året kom beskedet att de gått skilda vägar.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

I ett inlägg på Instagram delade Samir Badran en bild på Sigrid och förklarade att förhållandet tagit slut.

”De e hårt, jävligt hårt, men jag valde denna väg efter en hård jävla period i mitt liv och kände att jag behövde gå vidare”, skrev Samir och fortsatte:

”Det är feeett jävla sorgligt och de kommer bli en jobbig tid ett tag framöver som man måste ta sig igenom men jag vet att detta var det bästa för oss båda även att det gör ont”.

Senare avslöjade Samir Badran i podcasten Det är inte hybris om det är sant  att det var hans beslut att avsluta relationen. Men när han fick frågor om exakt varför det tog slut vägrade han att svara.

– Jag kan inte ta det här. Jag är ledsen bror, det är för känsligt. För hennes skull, sa Samir Badran i podden.

Efter uppbrottet har Sigrid Bernson inte gått ut med att hon träffar någon ny. Däremot har Samir Badran funnit kärleken på nytt i 22-åriga Julia Sundquist. Artisten hade varit singel i ungefär ett halvår när det började ryktas om att han börjat dejta någon ny – och senare bekräftade han relationen med Julia. Numera visar de öppet upp sin kärlek.

”Nu kommer jag dö”

Fram tills nu har Samir Badran inte gått ut med den exakta anledningen till varför relationen med Sigrid Bernson tog slut. Men för första gången berättar han nu med ärliga ord om vad som hände. I TV4:s Helt sjukt förklarar han att han inte mådde bra i slutskedet av förhållandet. Under hösten 2018 gick han in i väggen, vilket tog hårt på honom. Hårdare än han någonsin hade kunnat ana.

– Det var hårt. Jag har aldrig känt av den här känslan, säger han i programmet.

Han förklarar att han i vanliga fall är en glad person, men att utbrändheten förändrade honom.

– Under den här perioden när jag väl gick in i väggen… Jag mådde så dåligt. Jag kunde inte resa mig ur sängen, det gick inte. Jag orkade inte. När man farsa bad mig hämta en gaffel… alltså det var en så stor grej för mig, säger han och fortsätter:

– Det var allvarligt, det var riktigt allvarligt. Då tänkte jag så här; ”Nu kommer jag dö. Nu är mitt liv över”.

Samir Badran: Därför tog det slut med Sigrid

I tre månaders tid låg han hemma i sängen och blev sedan sjukskriven, så att han bara jobbade 25 procent. Den psykiska ohälsan gick även ut över förhållanden och relationer. Under en period reste han bort och tog en paus från både familj, vänner och Sigrid Bernson, som då var hans flickvän.

När programledaren Petra Mede, 49, frågar om det var utmattningen och dess symptom som var anledningen till att han bröt med Sigrid svarar Samir ärligt:

– Inte på symptomen i sig, men jag kände att… för det första behövde jag jobba upp mig själv. Jag kände ju de här grejerna när man inte kan sova, inte kan… ja, jag var utmattad helt enkelt. Och så ska jag försöka ge henne all den kärlek som hon vill ha, eller som man ger i en relation, och jag kände att ”fan, jag kan inte göra det”. Det blev för mycket, säger Samir i Helt sjukt.

Han fortsätter:

– Det gick inte, så jag var tvungen att breaka. Fett tråkigt, men… Det är den bästa relationen jag haft och så var jag tvungen på grund av den här grejen, så det är inte en lek alltså.

Helt sjukt visas torsdag 12 september kl 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!