Artikeln innehåller reklamlänkar

Samir Badrans drastiska beslut efter kritiken mot nya kärleken

Samir Badran raderade sitt konto på Instagram efter hatet mot flickvännen Julia Sundquist.

Efter att Samir och Viktor släppte sin nya låt Kemi möttes Samir Badran av en hatstorm i sociala medier – nu berättar han om det drastiska beslutet att radera sitt Instagram-konto.
Slå på ljud

Artisten Samir Badran, 29, hade varit singel i ungefär ett halvår när det började cirkulera romansrykten kring honom. Detta efter att han lagt upp en bild på Instagram på sig själv tillsammans med Julia Sundquist, 22.

Efter ett par veckor bekräftade Samir att han har inlett ett nytt förhållande med kvinnan som börjat synas allt mer i hans sociala medier-kanaler.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Tillsammans med vännen Viktor Frisk, 24, utgör Samir musikduon Samir & Viktor och i förra veckan släppte de en ny låt. Låten heter Kemi och för Aftonbladet berättar Viktor i samband med låtsläppet att den är tillägnad hans vän, influencern Margaux Dietz, 28, medan Samir ser den som en kärleksförklaring till nya flickvännen. Samir berättade då att känslorna han känner för Julia återspeglas i låttexten.

Samtidigt avslöjade han också hur det gick till när kärleken började växa fram.

– Vi började hänga i sommar som polare, men sen märkte jag att vi hade kemi. Det började lite öppet, där vi fick göra vad vi ville, men sen blev vi tillsammans. Vi trivs fett bra, så det är nice, sa Samir till Aftonbladet förra veckan.

Men till följd av låtsläppet, skriver nu Aftonbladet i en ny artikel att Samir raderade sitt Instagramkonto – på grund av en hatstorm mot flickvännen.

Övergav marknadsstrategin efter hatkommentarerna

Samirs beslut att stänga ner sitt Instagram-konto med 600 000 följare påverkade marknadsföringsarbetet för den nya låten – och därmed både för Viktor Frisk och deras skivbolag Warner Music Sweden.

En del av strategin var nämligen att både Samir och Viktor skulle göra reklam för Kemi på Instagram. Men efter bara några timmar var Samirs kommentarsfältet fullt med hat som var riktat till både musiken men också till Samirs nya flickvän – vilket gjorde att han valde att bortse från marknadsföringen av låten.

För Aftonbladet förklarar Samir att han valde att stänga ner sitt konto på grund av attackerna mot Julia, som inte har valt att leva i offentligheten.

– Jag vill inte att min tjej ska ha något med sociala medier att göra, på samma sätt som jag inte vill att min mamma ska ha det. Man får ta så mycket skit och lämnar ut sitt liv till allmänheten där andra får påverka allt man gör, säger Samir till Aftonbladet.

”Bryr mig inte längre om sociala medier”

Sedan tidigare har artisten raderat sina konton på Facebook, Snapchat, Twitter och även sin Youtube-kanal.

– Jag bryr mig inte längre om sociala medier. Jag delar grejer ibland för att mina vänner ska se vad jag gör, eller alternativt för att sprida min musik. Det enda som är roligt är att vara ute och spela, säger Samir.

29-åringen menar dock att han inte blir påverkad av elaka kommentarer som är riktade personligen mot honom.

– Haters har gjort mig framgångsrik, så det skiter jag i. Men att börja trycka ner min tjej och vår relation… jag vill inte ens att folk ska veta vem hon är, säger Samir Badran.

I skrivande stund är Samirs Instagram-konto tillbaka, detta efter att hans agent och assistent Nishti har återaktiverat det och styr det under artistens frånvaro.

Hänt har försökt nå Samir Badran för en kommentar.

FOTO: FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT, Instagram

SENASTE NYTT!