Sami Jakobsson tvingad lämna Big brother-huset

Sami Jakobsson

Sami Jakobsson är en av deltagarna som klev in i Big Brother-huset redan under den första dagen av säsongen.
Nu har han plötsligt tvingats lämna huset, ett beslut som krävt en vattentät krisplan av TV4.

Årets säsong av Big Brother är i full gång. Deltagarna som ska spendera 100 dagar i ett hus, isolerade från omvärlden, har nu varit inlåsta i strax över hälften av dagarna. Under säsongen gång har nya deltagare kommit och andra hunnit lämna. Vissa har röstats ut av tittarna medan andra självmant valt att bege sig hemåt.

Häromveckan avbröts plötsligen livesändningen som vanligtvis går att följa på C more. Detta då produktionen valt att informera deltagarna om Coronaviruset. Reglerna, som vanligtvis är att deltagarna inte får informeras alls om sådant som händer utanför huset, bröts alltså i denna situation då TV4 valde att göra ett undantag. En annan åtgärd som togs till i samband med detta, var att produktionen inte kommer att släppa in några fler nya deltagare under säsongen.

Alla deltagare har fått information om Corona och vi har också beslutat att inte släppa in några nya deltagare i huset”, skrev Lina Berggrén, presschef för TV4 och C More då i ett meddelande till Hänt.

Tvingades plötsligt att lämna huset

En av deltagarna som varit med sedan start är Sami Jakobsson, 25. Under förra veckan fick han plötsligt ont i en tand och efter att smärtan hållit i sig i flera dagar tvingades han lämna huset för att besöka tandläkaren, vilket Expressen var först med att rapportera. När Sami fördes till tandläkaren var han iklädd full skyddsutrustning, detta för att han skulle undvika att smittas av Coronaviruset.

Samma sak gällde när Amalia Stapelfeldt, 25, hade stukat foten för cirka två veckor sedan. Även hennes läkarbesök skedde i full skyddsmundering, för att bevara säkerheten inne i Big Brother-huset.

TV4:s krisplan för läkarbesöken

”Deltagare som behöver söka vård utanför Big Brother-huset bär skyddskläder och vi ser till att de inte sitter i något väntrum eller rör sig bland människor under besöket”, skriver Joel Bendrick, exekutiv producent på TV4, i ett meddelande till Expressen och fortsätter:

”Vi kontaktar även aktuell vårdinrättning i förväg så de är förberedda och eventuellt kan hjälpa till.”

FOTO: Jakob Dahlström/TV4/ Instagram

503 Service Unavailable

SENASTE NYTT!